Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. με τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας για διάφορα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα.

Η πρώτη συνάντηση έγινε την Παρασκευή 10/1/2014 μεταξύ του Πρόεδρου του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. Γιώργου Γιαννακόπουλου, του Γεν. Γραμματέα Μάκη Κατσίκα και του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΤΕ Αλέξανδρου Τουρκολιά. Στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. ζήτησαν από τον  κ. Τουρκολιά:

Α. Να αξιοποιηθούν και να τοποθετηθούν στις κενές θέσεις των Διευθύνσεων της Τράπεζας στελέχη που προέρχονται από τον κορμό της Τράπεζας, όπως προβλέπει ο Κανονισμός Εργασίας.

Β. Η πλήρωση των κενών θέσεων των Περιφερειακών Διευθυντών, των  Διευθυντών καταστημάτων και των Υποδιευθυντών καταστημάτων να γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, δηλαδή με προκήρυξη, αξιολόγηση και τοποθέτηση.

Ο κ. Τουρκολιάς απάντησε ότι η πλήρωση των κενών θέσεων θα γίνει σύμφωνα με τις θεσμοθετημένες διαδικασίες που προβλέπονται και έδωσε εντολή στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να ενημερώσουν και να συμφωνήσουν με τον Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. τον τρόπο και τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε όσο το δυνατόν συντομότερο το δίκτυο της Εθνικής να μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Η δεύτερη συνάντηση έγινε την Τετάρτη 15/1/2014 μεταξύ του Προεδρείου του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. και των Γενικών Διευθυντών της Εθνικής Τράπεζας  κ.κ. Τζάκου, Γεωργίου, Αντωνόπουλο, καθώς και των Διευθυντών κ.κ. Μυλωνά και Γαβρόγλου με θέματα:

  • Νέα κατηγοριοποίηση των καταστημάτων.
  • Πλήρωση των κενών θέσεων Περιφερειακών Διευθυντών, Διευθυντών καταστημάτων και Υποδιευθυντών καταστημάτων.
  • Ενημέρωση του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. για την πρόταση της εταιρείας HAY για την νέα μορφή και το οργανόγραμμα των καταστημάτων.

Υπενθυμίζουμε ότι η πάγια θέση του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. και της παράταξής μας της ΔΗ.ΣΥ.Ε. είναι η μείωση του αριθμού των κατηγοριών των καταστημάτων σε πέντε κατηγορίες, θέση την οποία υποστηρίξαμε και στη συνάντηση αυτή.

Τελικά συμφωνήθηκαν:

  • Η  κατάταξη των καταστημάτων να γίνει με τα στοιχεία του 2012.
  • Με τη νέα αξιολόγηση ανεβαίνουν κατηγορία 25 καταστήματα. Έπειτα από σκληρή διαπραγμάτευση του Προέδρου του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. Γιώργου Γιαννακόπουλου στη διάρκεια της συνάντησης πέφτουν κατηγορία μόνο 23 καταστήματα, αντί των 113 που προέβλεπε η αρχική πρόταση της Διοίκησης. Τα στελέχη των καταστημάτων που πέφτουν κατηγορία θα διατηρήσουν τα επιδόματα τους για ένα χρόνο.
  • Καταργείται  η 9η κατηγορία και τα 91 καταστήματα που ανήκαν σε αυτή την κατηγορία αναβαθμίζονται σε καταστήματα 7ης κατηγορίας, με αποτέλεσμα να ωφεληθούν όλα τα στελέχη των καταστημάτων αυτών γιατί θα κατέχουν πλέον μεγαλύτερα κλιμάκια ευθύνης. Είναι η δεύτερη μείωση κατηγοριών καταστημάτων που επιτυγχάνεται τα τελευταία χρόνια, καθώς είχε προηγηθεί η κατάργηση της 11ης κατηγορίας. Πρόκειται για μια επιτυχία της παράταξής μας της ΔΗ.ΣΥ.Ε. που έχει θέσει ως στόχο τη μείωση των κατηγοριών των καταστημάτων σε πέντε, προς όφελος των συναδέλφων που εργάζονται στο Δίκτυο.

Επίσης, αποφασίστηκε να προκηρυχθούν άμεσα όλες οι κενές θέσεις των Περιφερειακών Διευθυντών και παράλληλα οι 210 κενές θέσεις των Διευθυντών των καταστημάτων της Τράπεζας, με στόχο το συντομότερο δυνατό να έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις των Περιφερειακών Διευθύνσεων και των Διευθυντών καταστημάτων για να μπορέσει να επανέλθει το δίκτυο σε όσο το δυνατόν πιο ομαλούς ρυθμούς λειτουργίας.

Παράλληλα, τα στελέχη της Τράπεζας ενημέρωσαν το Προεδρείο του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. για τη νέα αναδιάρθρωση των Διευθύνσεων Δικτύου και τα νέα καταστήματα που θα περιλαμβάνει η κάθε Διεύθυνση Δικτύου.

Τέλος, έγινε μια πρώτη ενημέρωση για τις προτάσεις της εταιρείας HAY για τη νέα μορφή και το νέο οργανόγραμμα των καταστημάτων. Οι εκπρόσωποι του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. ζήτησαν να τους δοθεί η πρόταση της HAY για να την μελετήσουν ώστε σε επόμενη συνάντηση να είναι σε θέση να καταθέσουν ολοκληρωμένες και εμπεριστατωμένες προτάσεις για την μορφή των καταστημάτων.

Share This

Share This

Share this post with your friends!