Συνάδελφοι,

Ζούμε εποχές εξαιρετικά σκληρές για τους εργαζόμενους και δύσκολες για τον συνδικαλισμό. Η υπευθυνότητα πρέπει να αποδεικνύεται στην πράξη από όλους, ειδικά δε από όσους την ευαγγελίζονται.

Θεωρούμε απαράδεκτη την επαναλαμβανόμενη τακτική μιας συγκεκριμένης παράταξης, που υποτίθεται ότι θέλει να κομίσει νέα ήθη και θέλει να εκφράσει συνδικαλιστικά τους νέους ανθρώπους, να εκδίδει παραταξιακές ανακοινώσεις πριν από κάθε προγραμματισμένη συνάντηση του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. με την Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας χρησιμοποιώντας δήθεν ως δικές της θέσεις το διεκδικητικό πλαίσιο με το οποίο ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. έχει ήδη αποφασίσει να προσέλθει στις συναντήσεις αυτές. Αυτή η μικρόνοη τακτική, που στοχεύει στο να μπορεί αυτή η παράταξη να επιδεικνύει μετέπειτα στους συναδέλφους ότι επέβαλε στον Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. τις δικές της απόψεις, δυναμιτίζει το κλίμα συνεργασίας που εμείς ως ΔΗ.ΣΥ.Ε. αγωνιζόμαστε να θεμελιώσουμε στο σύλλογό μας προς όφελος των συμφερόντων των εργαζομένων.

Με λύπη μας διαπιστώνουμε διαρκώς ότι οι επαναλαμβανόμενες τέτοιες επικοινωνιακές πρακτικές των ανακοινώσεων, δημοσιεύσεων και διαρροών της συγκεκριμένης παράταξης όχι μόνο δεν εκφράζουν την ανανέωση και την αναγκαία βούληση για ενότητα των εργαζομένων στις μέρες μας, αλλά αντίθετα επαναφέρουν στην πράξη τις παλαιοκομματικές ψηφοθηρικές πρακτικές, τις οποίες στα λόγια αποποιούνται φορώντας τον μανδύα των δήθεν ακομμάτιστων.

Η ενότητα και η αποτελεσματικότητα στον συνδικαλισμό δε χτίζονται με κουτοπόνηρες επικοινωνιακές ρεκλάμες και διαρκή προσωπική προβολή.

Εμείς ως ΔΗ.ΣΥ.Ε. συνεχίζουμε υπεύθυνα να δίνουμε καθημερινά τις δύσκολες μάχες υπέρ των εργατικών δικαιωμάτων και διεκδικήσεων, κόντρα στο πόλεμο και την απαξίωση αυτών που κρύβουν τις ευθύνες τους στα μικροπαραταξιακά χαρακώματα.

Θεωρούμε την ενότητα και τη συνεργασία αναγκαίους όρους στην εποχή μας.

Όσοι επιθυμούν να μας ακολουθήσουν και να συμβάλλουν θετικά στην ενδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος οφείλουν να το αποδείξουν επιτέλους με τις πράξεις τους.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗ.ΣΥ.Ε.

Share This

Share This

Share this post with your friends!