Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Τις τελευταίες εβδομάδες οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα, γίνονται θεατές του απόλυτου εκτροχιασμού της ηγεσίας του ιστορικού Συλλόγου των Υπαλλήλων της ΕΤΕ.

Αντί να κινητοποιηθούν κάποια ανακλαστικά αυτοκριτικής και δημοκρατικής ευαισθησίας, όπως θα περίμενε κανείς από αυτή την ηγεσία μετά τη κατακραυγή των εργαζομένων εναντίον τους, κινητοποιήθηκαν τα ανακλαστικά του θράσους, των ύβρεων και της λάσπης εναντίον των συντρόφων τους, που αρνήθηκαν να συγκαλύψουν τις απαράδεκτες πράξεις τους.

  • Δεν θα παρακολουθήσω τον πρωταγωνιστή αυτής της θλιβερής ιστορίας που αρνείται, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις, να συγκαλέσει την Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΣΥΕ στην Εθνική για να ληφθούν αποφάσεις.
  • Δεν θα παρακολουθήσω το παραλήρημα αυτού του ανθρώπου, ο οποίος δεν έχει το συνδικαλιστικό θάρρος να αναγνωρίσει ότι είναι διαφορετικό να προσλαμβάνονται παιδιά συνδικαλιστών σε Τράπεζες με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες και διαφορετικό να προσλαμβάνονται εν κρυπτώ με διαδικασίες του τύπου «προσλήψεις ειδικών συνεργατών».
  • Δεν πρόκειται, όμως, να μείνω απαθής στην καταστροφική πολιτική που ακολουθεί για να δικαιώσει τις αντισυνδικαλιστικές πράξεις του παραδίδοντας, ουσιαστικά, τον ιστορικό Σύλλογο της ΕΤΕ σε συντηρητικές παραταξιακές πολιτικές, ενώ τον θέτει σε διαρκή ομηρία από τη Διοίκηση της Τράπεζας.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις που έπληξαν τον Σύλλογό μας και την ΔΗΣΥΕ, αναλαμβάνω προσωπική πρωτοβουλία, με την ιδιότητα του Γραμματέα της ΔΗΣΥΕ, για τη επανίδρυση και ανασυγκρότηση της παράταξης, μέσα από διαδικασίες που θα ξεκινήσουν άμεσα εντός των επόμενων ημερών και θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο Φθινόπωρο.

  • Δεν πρόκειται να επιτρέψω ενέργειες και πράξεις συνδικαλιστικής κατάπτωσης, που πλήττουν τον θεσμό του Συλλόγου και διασύρουν την ιστορική παράταξη της ΔΗΣΥΕ από κάποιους αμετανόητους που παραμένουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους, παρά τη κατακραυγή των εργαζομένων.
  • Δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανέναν να νομιμοποιήσει με ψεύδη, λάσπη και συκοφαντίες φαινόμενα σήψης στο Σύλλογο της Εθνικής και να επιβάλλει πρακτικές έξω από τις αρχές και τις αξίες του συνδικαλισμού.

Η Τράπεζα πρέπει να αναλογιστεί τις δικές της ευθύνες και να περιοριστεί αυστηρά στα δικά της επιχειρηματικά καθήκοντα, αποφεύγοντας κάθε μορφής παρεμβάσεις που εκτρέφουν την ιδιοτέλεια προσώπων και εκθέτουν και την ίδια.

  • Εγγυώμαι προσωπικά την Ενότητα της ΔΗΣΥΕ αλλά και όλων των εργαζομένων στον ΣΥΕΤΕ, γιατί το μεγαλύτερο μέλημά μου είναι η συνέχιση της ιστορικής διαδρομής του Συλλόγου και της παράταξης με αρχές, αξίες, συνέπεια και ανιδιοτέλεια.
  • Καλώ όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Εθνικής να επανακαθορίσουν τη στάση τους, λαμβάνοντας υπ’ όψη τους ότι η Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΣΥΕ δεν εκφράζεται, πλέον, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΕΤΕ από τον άνθρωπο που σφετερίζεται την ιδιότητα του Γραμματέα της ΔΗΣΥΕ στην ΕΤΕ και επιμένει να ενεργεί αντισυνδικαλιστικά, ατομικά και αυθαίρετα.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Γνωριζόμαστε χρόνια.

Υπηρέτησα τους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα, τιμώντας την εμπιστοσύνη τους με όλες μου τις δυνάμεις από τις θέσεις που μου εμπιστεύτηκαν, μέσα από μια συνδικαλιστική πορεία συνέπειας και διαφάνειας.

Τώρα από τη θέση του Προέδρου της ΟΤΟΕ, αλλά και από τη θέση του Γραμματέα της ΔΗΣΥΕ Τραπεζών διαπιστώνοντας ότι τα όρια της δημοκρατικής ανοχής εξαντλήθηκαν και ο κίνδυνος είναι πλέον ορατός για τον ΣΥΕΤΕ, αποφάσισα να αναλάβω προσωπική δράση, καλώντας, ταυτόχρονα, όλα τα μέλη της παράταξής μας και τους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα να στηρίξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το Σύλλογό μας.

Να κλείσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, οριστικά και αμετάκλητα, αυτή τη θλιβερή παρένθεση που μας πλήγωσε όλους και να χαράξουμε μια νέα συνδικαλιστική πορεία αποτελεσματικής δράσης σε όλα τα επίπεδα, υπηρετώντας με εντιμότητα και αξιοπιστία όλους τους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα.

Συναδελφικά,

Σταύρος  Κούκος

Γραμματέας  ΔΗΣΥΕ

Share This

Share This

Share this post with your friends!