Η ουσιαστική παρέμβαση του ΣΥΕΤΕ συνέβαλε στην αποτροπή των μεθοδεύσεων της Τρόικα και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής θα γίνει κανονικά.

Ο αγώνας δεν τελείωσε! Τώρα αρχίζει!

Συνάδελφοι,

Το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε να προχωρήσει κανονικά η ΑΜΚ της Τράπεζας και να επιδιωχθεί η συγκέντρωση του 10% από την αγορά (από παλαιούς και τυχόν νέους μετόχους που θα προκύψουν μέσω της αγοράς δικαιωμάτων. Πρόκειται για μια απόφαση στην οποία συμφώνησε τελικά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η συμβολή του ΣΥΕΤΕ, με τις παρεμβάσεις του και την ανάδειξη του θέματος μέσω των ΜΜΕ, ήταν καταλυτική, ώστε να ακυρωθούν οι μεθοδεύσεις της Τρόικα και της Τράπεζας της Ελλάδος, που επιχείρησαν να αποκλείσουν τους παλαιούς μετόχους από αυτή τη διαδικασία.

Συνάδελφοι,

Η επίτευξη του στόχου του 10% στην ΑΜΚ της ΕΤΕ είναι αναγκαία προκειμένου να διατηρηθεί το management της Τράπεζας σε ελληνικά χέρια και να συνεχιστεί ο εθνικός της ρόλος για την ελληνική οικονομία.

Όλοι μας, και πρώτη από όλους η Διοίκηση της Εθνικής, θα πρέπει να δράσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Το οφείλουμε στην ελληνική κοινωνία, στους θεσμικούς μετόχους της Εθνικής (τα ασφαλιστικά ταμεία), το οφείλουμε στους εαυτούς μας και στις οικογένειες μας, αλλά και στους απλούς μετόχους και στους πελάτες της Τράπεζας, που την στηρίζουν διαχρονικά.

Ο δρόμος δε θα είναι εύκολος, γιατί οι Τροϊκανοί και οι συνοδοιπόροι τους δε θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Θα κάνουν τα πάντα για να εμποδίσουν την προσπάθειά μας.

Ο ΣΥΕΤΕ θα έχει αύριο Παρασκευή 12/4 στις 12 μ.μ. συνάντηση με τους άλλους συλλόγους της Εθνικής (ΣΥΤΑΤΕ, ΣΕΠΕΤΕ, Δικηγόρων, τ. Εθνοκάρτας, τ. ΠΑΕΓΑΕ, Συνταξιούχων), ώστε να χαράξουμε κοινή γραμμή δράσης για να πετύχουμε το στόχο μας.

Ο αγώνας μας θα δικαιωθεί!

Δε θα επιτρέψουμε τον αφελληνισμό της Εθνικής Τράπεζας!

Να μη λείψει κανείς από αυτό τον αγώνα!

Διαβάστε με ένα κλικ παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΥΕΤΕ σε μορφή αρχείου .pdf

ΣΥΕΤΕ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ! ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ!

Share This

Share This

Share this post with your friends!