Όταν το θράσος, η αναίδεια και η αλαζονεία περισσεύουν στη λογική των μελών της ηγεσίας συγκεκριμένης παράταξης, όταν μάλιστα αυτό το περίσσευμα συνδυάζεται με την ολοκληρωτική τους απουσία από τους αγώνες και τις πραγματικές προσπάθειες της ΟΤΟΕ και των Συλλόγων να υπερασπίσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την Απασχόληση και τα δικαιώματα των εργαζομένων στις τράπεζες, τότε η εκτροπή στη συκοφαντία, στα ψεύδη, στις ύβρεις και στους χαρακτηρισμούς είναι γι’ αυτούς ο μόνος δρόμος συνδικαλιστικής, πολιτικής και προσωπικής επιβίωσης.

Η αναφορά αυτή αφορά στην ανακοίνωση της ΔΑΣ, που κυκλοφόρησε στο χώρο της Εθνικής Τράπεζας, με αφορμή τις συναντήσεις της ΟΤΟΕ με τις Διοικήσεις των Τραπεζών για την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων και της Εργατικής Νομοθεσίας.

Είναι φανερό ότι και αυτή η συνδικαλιστική πρωτοβουλία της ΟΤΟΕ, που είχε ως αποτέλεσμα την εκ νέου δέσμευση των τραπεζών απέναντι στους εργαζόμενους, ενόχλησε τους μονίμως απόντες από τη ζωή και τη δράση του κλάδου.

Όπως τους ενοχλεί κάθε παρέμβαση και επιτυχία της ΟΤΟΕ, που αναγνωρίζεται από τους εργαζόμενους στις Τράπεζες, αλλά και ευρύτερα σε κοινωνικό επίπεδο.

  • Εμπαίζουν τους εργαζόμενους και κάνουν πως δεν κατάλαβαν ότι οι τράπεζες υποχρεώθηκαν να δηλώσουν σεβασμό στις ΣΣΕ και στην Εργατική Νομοθεσία κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με την ΟΤΟΕ.
  • Κάνουν πως δεν κατάλαβαν ότι, μετά την παρέμβαση της ΟΤΟΕ στις Τράπεζες, οι Σύλλογοι διευκολύνονται να παρακολουθούν, να ελέγχουν και να απαιτούν την απαρέγκλιτη τήρηση των ΣΣΕ, της Εργατικής Νομοθεσίας, του Ωραρίου, της πληρωμής των Υπερωριών κ.ά.
  • Κάνουν πως δεν κατάλαβαν τη σημασία αυτών των παρεμβάσεων της ΟΤΟΕ στις Τράπεζες, με κορυφαία απαίτηση την προστασία της Απασχόλησης, στις δοσμένες σημερινές συνθήκες για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα.

Δεν θα άξιζε καμίας αναφοράς ή απάντησης η ανυπόστατη ανακοίνωση διαστροφής της πραγματικότητας από τη ΔΑΣ και τους απόντες συντάκτες της από τη συνάντηση της ΟΤΟΕ με τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Αντίθετα, θα άξιζε ιδιαίτερης αναφοράς, αν ήταν μια ανακοίνωση έντιμης συνδικαλιστικής κριτικής, αποτύπωσης της αλήθειας και προβολής διαφορετικών θέσεων, από συνδικαλιστές που είχαν συμμετοχή και παρουσία στους αγώνες.

Αναγκαζόμαστε, όμως, να αναφερθούμε σ’ αυτήν και να αποκαλύψουμε τους πραγματικούς της στόχους στους εργαζόμενους, γιατί πρόκειται για μια επικίνδυνη στρατηγική επιλογή θεσμικής υπονόμευσης της ΟΤΟΕ, όταν φθάνουν στο σημείο οι απόντες καιροσκόποι των συνδικαλιστικών σκοτεινών γραφείων, να χαρακτηρίζουν «αμετανόητη και φιλοεργοδοτική» τη Διοίκηση της ιστορικής κλαδικής μας οργάνωσης.

Όταν η μέθοδος της λάσπης εναντίον προσώπων και θεσμών συνδυάζεται με τα μεγάλα λόγια των απόντων, τότε το φαινόμενο γίνεται επικίνδυνο για τους θεσμούς, για τις κατακτήσεις μας, για τους εργαζόμενους.

Η ΔΗΣΥΕ, η παράταξη που στήριξε και στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις το θεσμό, τη δράση και τους αγώνες της Ομοσπονδίας, θα σταθεί εμπόδιο στα όποια σχέδια απαξίωσης και υπονόμευσής της, από όπου και αν προέρχονται.

Αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να μεταφέρουν στην ΟΤΟΕ την κομματική αλαζονεία, από την οποία διακατέχονται, για να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους και να αποκομίσουν συνδικαλιστικά οφέλη μέσα από την απαξίωση και την υπονόμευση του κλάδου και των μεγάλων του κατακτήσεων, είναι βαθιά «νυχτωμένοι».

Δεν θα τους αφήσουμε εμείς.

Δεν θα τους αφήσουν οι εργαζόμενοι.

Δεν θα τους το επιτρέψει η ιστορία της ΟΤΟΕ.

Ο δρόμος της ανατροπής, της πάλης και της διεκδίκησης, στον οποίο υποτίθεται πορεύονται, δε στηρίζεται στην λάσπη, το ψεύδος και την κατασυκοφάντηση.

Θέλει παρεμβάσεις, πρωτοβουλίες, αγώνες και συνδικαλιστές παρόντες και όχι άφαντους από τη ζωή και τη δράση του κλάδου.

Εκείνοι που ως κομματικά ενεργούμενα επιχειρούν να υπονομεύσουν πρόσωπα και θεσμούς για να καταξιωθούν συνδικαλιστικά και να επενδύσουν πολιτικά, διαστρέφοντας την πραγματικότητα από τις συναντήσεις της ΟΤΟΕ με τις Τράπεζες και τη συνολική της δράση, είναι μικροί και ασήμαντοι και έτσι θα παραμείνουν, όπως έτσι παραμένουν όλοι οι κοινοί συκοφάντες και οι υπονομευτές.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΤΗΣ ΔΗ.ΣΥ.Ε. ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Share This

Share This

Share this post with your friends!