Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013 και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11:00 π.μ. στο Πεδίο του Άρεως καθώς και στις συγκεντρώσεις των τοπικών Εργατικών Κέντρων.

Ο αγώνας και η αντιπαράθεση των εργαζομένων συνεχίζεται κόντρα στις εφαρμοζόμενες πολιτικές λιτότητας, κόντρα στην αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, κόντρα στην εκποίηση του κοινωνικού πλούτου, κόντρα στη μείωση της χρηματοδότησης προς την πραγματική οικονομία που απαιτεί η τρόικα και υιοθετεί η Κυβέρνηση. Γιατί αυτές οι επιλογές δημιουργούν καθημερινά νέα αδιέξοδα για τους εργαζόμενους.

Οι πολιτικές θα πρέπει άμεσα να αλλάξουν και να στηριχθούν στις προτάσεις των Συνδικάτων, ώστε να αντιστραφεί πλήρως η σημερινή κατάσταση που έχει οδηγήσει την ελληνική κοινωνία σε απόγνωση.

Αγωνιζόμαστε για:

  • Πολιτικές ανάπτυξης.
  • Χρηματοπιστωτικό σύστημα στην υπηρεσία της πραγματικής οικονομίας και όχι στην υπηρεσία και τον έλεγχο των δανειστών.
  • Δημιουργία ασφαλών και σταθερών θέσεων και σχέσεων εργασίας.
  • Υπεράσπιση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και επαναφορά στο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου.
  • Διασφάλιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
  • Επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων (επανασύσταση του ΟΜΕΔ και επαναφορά της μετενέργειας, όπως ίσχυε πριν τους μνημονιακούς νόμους).
  • Δημιουργία ενός κοινωνικού κράτους που θα στέκεται δίπλα στον πολίτη.

Οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα αγωνιζόμαστε επιπλέον για:

  • Τη διασφάλιση της ρευστότητας και της βιωσιμότητας του Ταμείου Αυτασφάλειας (πρόκειται για το Ταμείο που χορηγεί το εφάπαξ). Το Ταμείο Αυτασφάλειας έχει πληγεί από το κούρεμα των ομολόγων μέσω του PSI και έχει εγκλωβιστεί -με ευθύνη των υπηρεσιακών παραγόντων της Εθνικής Τράπεζας- στις μετοχές της Εθνικής στις οποίες έχει αποκλειστικά επενδυθεί η περιουσία του, χωρίς την απαιτούμενη διασπορά. Ως αποτέλεσμα, σήμερα το Ταμείο μας βρίσκεται σε αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους ασφαλισμένους.
  • Τη διασφάλιση των εργασιακών συνθηκών και δικαιωμάτων που προβλέπονται από τον Κανονισμό Εργασίας που ισχύει στην Εθνική Τράπεζα (όπως ωράριο, έγκαιρο προγραμματισμό και χορήγηση αδειών, πληρωμή υπερωριών κλπ.)

Η συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και των περιφερειακών Εργατικών Κέντρων αποτελεί μονόδρομο!

Η ενότητα, η αγωνιστικότητα, η αποφασιστικότητα και η μαζικότητα αποτελούν τα ισχυρά όπλα των εργαζομένων στην κρίσιμη μάχη που δίνουμε!

(Προσυγκέντρωση Τραπεζοϋπαλλήλων στη συμβολή των οδών Ιουλιανού και Πατησίων στις 10:30 π.μ.)

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΥΕΤΕ:

ΣΥΕΤΕ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 6/11/2013

Διαβάστε τη διακήρυξη της ΓΣΕΕ:

ΓΣΕΕ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 6/11/2013

Share This

Share This

Share this post with your friends!