Οι εργαζόμενοι δεχόμαστε ολομέτωπη και κλιμακούμενη επίθεση με διαρκή επικοινωνιακή προπαγάνδα εναντίον των δικαιωμάτων και των διεκδικήσεών μας, με δυσφήμιση των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων, με αστυνόμευση, ενοχοποίηση και συλλήψεις συνδικαλιστών και πλέον, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού κ. Βρούτση, με μια δίχως προηγούμενο προσπάθεια καταστολής του δημοκρατικού δικαιώματος της απεργίας.

Είναι πλέον εμφανές ότι ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν έχει τελειωμό.

Σ’ αυτή τη χώρα δεν κακοποιείται μόνο η οικονομία, κακοποιούνται και οι δημοκρατικοί θεσμοί.

Αντί η Κυβέρνηση να επιχειρεί με διάλογο να δώσει ουσιαστική λύση στα προβλήματα των εργαζόμενων και της κοινωνίας και να βάλει τέλος στην προκλητική αδιαλλαξία των εργοδοτικών οργανώσεων, επιδεικνύει την πυγμή της σε λάθος αποδέκτες.

Τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων, των ανέργων και της ελληνικής κοινωνίας απαιτούν δημοκρατικό διάλογο με σεβασμό στα δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα και όχι αδιάλλακτες και αυταρχικές συμπεριφορές και επικοινωνιακούς τακτικισμούς.

Η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να εγκαταλείψει τις αντιδημοκρατικές πρακτικές της επιστράτευσης, της αστυνομικής βίας, των συλλήψεων και των κατασταλτικών μέτρων καθώς και τις όποιες σκέψεις της για αλλαγή του νόμου για τις απεργίες, εις βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι δε διεκδικούμε προνόμια.

Ζητάμε το αυτονόητο: να εφαρμοστούν οι διεθνείς συνθήκες και το διεθνές εργατικό Δίκαιο που ρυθμίζουν σε όλες τις χώρες τις εργασιακές σχέσεις με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων και με εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων.

Αγωνιζόμαστε για αξιοπρέπεια και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στην εργασία.

Καλούμε τους εργοδότες του δικού μας κλάδου, τους τραπεζίτες, να καθήσουν με την ΟΤΟΕ στο τραπέζι του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης και να υπογράψουν άμεσα νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση, που θα ανανεώνει και θα διασφαλίζει τις υπάρχουσες κλαδικές κατακτήσεις, τα θεσμικά εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και τους Κανονισμούς Εργασίας.

Όλοι μαζί, με ενότητα και αλληλεγγύη, μπορούμε να ανατρέψουμε τις αδιέξοδες, αντικοινωνικές και αναποτελεσματικές πολιτικές που εντείνουν τη φτώχεια και εξαθλιώνουν την κοινωνία και την οικονομία.

Share This

Share This

Share this post with your friends!