Το κείμενο της Διακήρυξης της Συμπαράταξης για το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. “ΥΓΕΙΑ-ΦΡΟΝΤΙΔΑ-ΠΡΟΟΔΟΣ” υπογράφεται από τις παρατάξεις ΔΗ.ΣΥ.Ε. και Διαφάνεια-Ανανέωση-Ανασυγκρότηση που δραστηριοποιούνται στον Σ.Υ.Ε.Τ.Ε., την παράταξη ΔΗ.ΣΥ.Ε. που δραστηριοποιείται στον ΣΥ.ΤΑ.ΤΕ. και τις παρατάξεις ΥΓΕΙΑ-ΦΡΟΝΤΙΔΑ-ΠΡΟΟΔΟΣ και Διαφάνεια-Ανανέωση που δραστηριοποιούνται στο Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

Το πλήρες κείμενο της Διακήρυξης έχει ως εξής:

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΠΕΤ

ΩΡΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΠΕΤ

ΥΓΕΙΑ-ΦΡΟΝΤΙΔΑ-ΠΡΟΟΔΟ

ΛΕΜΕ ΝΑΙ

  • στη συνέπεια
  • στην ανάπτυξη
  • στην προοπτική
  • στη συνέχεια

Η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας τα τελευταία 4 χρόνια, σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, επιβάλλει σε όλους μας υπευθυνότητα, ενότητα, συστράτευση και συνεχείς συντονισμένες παρεμβάσεις τόσο ευρύτερα, όσο και ειδικότερα στο πεδίο αναφοράς και δράσης του καθένα μας.

Το συνδικαλιστικό κίνημα στην Εθνική Τράπεζα έχει μια μεγάλη διαδρομή προσφοράς, αγώνων με ουσιαστικά αποτελέσματα, αλληλεγγύης και συνεχούς προσπάθειας, όχι μόνο για τους εργαζόμενους της Τράπεζας, αλλά και γενικότερα για τους Τραπεζοϋπαλλήλους, για τον κόσμο της εργασίας, για τους ανέργους, για τους συνταξιούχους.

Αποτελούσε πάντα τον Κεντρικό άξονα αναφοράς και δράσης σ’ αυτήν την ιστορική διαδρομή του τραπεζοϋπαλληλικού κινήματος και εξακολουθεί να επηρεάζει αποφασιστικά τις εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα, η οποία με τη σειρά της διατηρεί τα χαρακτηριστικά της ναυαρχίδας μεταξύ των Τραπεζών στη συνείδηση της Ελληνικής κοινωνίας.

Στη σημερινή μνημονιακή εποχή της διαρκούς προσπάθειας κατεδάφισης των κοινωνικών δομών, εμείς που υπογράφουμε αυτή τη διακήρυξη υλοποιώντας την απόφαση των παρατάξεών μας, της «ΔΗΣΥΕ» και της «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ» που δραστηριοποιούνται στον Σ.Υ.Ε.Τ.Ε., της «ΔΗΣΥΕ» που δραστηριοποιείται στον ΣΥ.ΤΑ.ΤΕ., της «ΥΓΕΙΑ-ΦΡΟΝΤΙΔΑ-ΠΡΟΟΔΟΣ» και της «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΑΝΑΝΕΩΣΗ» στο Τ.Υ.Π.Ε.Τ., θεωρήσαμε χρέος μας να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για το Ταμείο μας και για τους εργαζόμενους, έχοντας επίγνωση της σημερινής δυσμενούς συγκυρίας.

Αυτή η ανάγκη υπαγορεύεται από τη σημερινή κατάσταση που διαμορφώνει το παρόν και θα καθορίσει το μέλλον για τον ανεκτίμητο θεσμό του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. που δημιούργησαν οι προηγούμενες γενιές εργαζομένων στην Τράπεζα, με θυσίες και αγώνες εδώ και πολλές δεκαετίες και που μέχρι σήμερα παραμένει αλώβητος, υπερβαίνοντας το δυσμενές περιβάλλον που δημιούργησαν οι μνημονιακές πολιτικές στον Τομέα Υγείας της χώρας μας, η εμπορευματοποίηση στην αγορά της υγείας, η ανεξέλεγκτη αύξηση των φαρμάκων τα προηγούμενα χρόνια, η αλλαγή του τρόπου κοστολόγησης των υπηρεσιών υγείας στα δημόσια νοσοκομεία.

Παράλληλα, οι εξελίξεις στην Τράπεζα δεν επιτρέπουν εφησυχασμούς. Η Ε.Τ.Ε. του σήμερα και του αύριο, μετά την ανακεφαλαιοποίηση και τη διεύρυνσή της και με άλλες μικρότερες Τράπεζες (FBB και Probank) δεν έχει καμιά σχέση με την Εθνική Τράπεζα του χθες.

Η υπεύθυνη στάση των παρατάξεών μας και η ενεργοποίηση όλων των συναδέλφων στη διαδικασία αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας απέτρεψε να οδηγηθεί η Εθνική στο Τ.Χ.Σ., εξέλιξη που θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες για τους εργαζόμενους και το Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

Ταυτόχρονα όμως γίναμε, δυστυχώς, θεατές της ανεύθυνης στάσης άλλων που αρκέστηκαν σε επικοινωνιακούς τακτικισμούς, υποκριτικές και δημαγωγικές συμπεριφορές, καταγγελτικούς λόγους, χωρίς προτάσεις και ενεργητική θετική παρουσία.

Στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην Εθνική Τράπεζα, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος εθελούσιας εξόδου και των απορροφήσεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, οι προτεραιότητές μας αφορούν στη νέα πορεία του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. με μοναδική κεντρική επιδίωξη την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων της Εθνικής.

Αυτές τις ώρες, οι ανάγκες που δημιουργούνται απαίτησαν από εμάς να επενδύσουμε σε αυτά που διαχρονικά μας ενώνουν και να ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΧΘΟΥΜΕ με υπευθυνότητα, με αποφασιστικότητα, με όραμα και προοπτική, με στόχο να δυναμώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

Για τους παραπάνω λόγους και με το πολιτικό – κοινωνικό – συνδικαλιστικό αισθητήριο της αντίστασης στις επιθέσεις που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι,  αποφασίσαμε, όλοι εμείς, να συμμετέχουμε και να στηρίξουμε το Συνδυασμό «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΠΕΤ, ΥΓΕΙΑ – ΦΡΟΝΤΙΔΑ – ΠΡΟΟΔΟΣ», με μοναδικό στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της προοπτικής του Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

Με αυτή τη Διακήρυξη Ενότητας, ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας να πυκνώσουν τις γραμμές της μεγάλης ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ και με τη ψήφο τους να δώσουν στον Συνδυασμό μας τη δύναμη να συνεχίσει και να ενισχύσει το έργο ανάπτυξης και προοπτικής του Ταμείου μας.

Με αυτή την απόφαση ΖΗΤΟΥΜΕ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να δώσουμε τη δύναμη στο Τ.Υ.Π.Ε.Τ. να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις, τους κινδύνους και τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Η δική μας ευθύνη θα αναμετρηθεί με την ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος στην Τράπεζα που θα καθοδηγεί τις επιλογές μας. Η αποφασιστικότητά μας θα αναμετρηθεί με τις πράξεις μας που θα έχουν πάντοτε ως γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζόμενων της Εθνικής.

ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΟΧΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ!

ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΟΧΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ!

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ Τ.Υ.Π.Ε.Τ.,

ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ

ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !

Share This

Share This

Share this post with your friends!