Την Παρασκευή 26 Ιουλίου η Probank μεταβιβάστηκε, με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, στην Εθνική Τράπεζα, η οποία την προηγούμενη ημέρα είχε υποβάλλει σχετική πρόταση.

Με την απόφαση αυτή κλείνει ο κύκλος της αναδιάρθρωσης του Τραπεζικού κλάδου στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση εντάσσονται στην Εθνική Τράπεζα και οι 1.050 εργαζόμενοι της Probank με τους εξής όρους:

1.- Θα υπογράψουν κατ’ αρχήν εξάμηνη σύμβαση.
2.- Διατηρούν τις αμοιβές τους.
3.- Ασφαλίζονται όλοι, όπως και οι εργαζόμενοι της FBB, στο Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

Οι εργαζόμενοι της Probank πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 28 Ιουλίου, με την παρουσία του Προέδρου της Ο.Τ.Ο.Ε. σδ Στ. Κούκου, στην οποία αποφασίσθηκε να διεκδικηθεί από την Ο.Τ.Ο.Ε. η ένταξή τους από την αρχή με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Στη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. σδ Γ. Γιαννακόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε τους συναδέλφους της Probank στην Εθνική Τράπεζα. Τόνισε ότι ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε θα κάνει το καλύτερο δυνατό για την ομαλή ένταξη όλων των εργαζομένων της τ. Probank στην Εθνική Τράπεζα, ώστε το συντομότερο δυνατό να ομογενοποιηθούν οι εργασιακές σχέσεις τους με τους όρους εργασίας των εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας, εντασσόμενοι στον κανονισμό εργασίας.

Ο Πρόεδρος του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. τόνισε πως η άμεση ένταξη των εργαζομένων της τ. Probank, όπως και αυτών της FBB, στο Τ.Υ.Π.Ε.Τ. αποτελεί υλοποίηση της δέσμευσης της Διοίκησης της Ε.Τ.Ε. προς τον Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. για ένταξη στο Τ.Υ.Π.Ε.Τ. όλων των υπαλλήλων τραπεζών που θα απορροφούνται από την Ε.Τ.Ε.

Θετικό ήταν το γεγονός ότι το Προεδρείο του Συλλόγου των εργαζομένων της Probank και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στη Γενική Συνέλευση εξέφρασαν την απόφασή τους ότι μετά την ένταξη τους στον Κανονισμό Εργασίας της Ε.Τ.Ε. θα ενταχθούν στον Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι σε μία επιχείρηση θα πρέπει να υπάρχει ένας Σύλλογος.

Share This

Share This

Share this post with your friends!