Να μην προχωρήσει στα σχέδια του για τον αφελληνισμό της Εθνικής Τράπεζας προειδοποιεί το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ), σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Ταυτόχρονα, ο ΣΥΕΤΕ προσκαλεί σε έκτακτη Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του (Σοφοκλέους 15), προκειμένου να δημοσιοποιήσει τις εξελίξεις και να αποκαλύψει το σχέδιο άλωσης της Εθνικής Τράπεζας και τις καταστροφικές συνέπειες που αυτό θα επιφέρει στην ελληνική οικονομία και στους Έλληνες πολίτες.

Η διάλυση της οικονομικής βάσης της χώρας, που ξεκίνησε με την ολομέτωπη επίθεση προς τους εργαζόμενους (αμοιβές, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικά δικαιώματα), συνεχίζεται τώρα με την προσπάθεια αρπαγής της Εθνικής Τράπεζας. Η Εθνική είναι ως σήμερα η μεγαλύτερη και ιστορικότερη ελληνική τράπεζα με καθοριστικό ρόλο στην εγχώρια οικονομία, κοινωνική υπευθυνότητα και αξιοπιστία.

Η χθεσινή καθ΄υπόδειξη της Τρόικα απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδος να οδηγήσουν την Εθνική στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) συντελεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφελληνισμό του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Η απόφαση να αποκλεισθεί η Εθνική από την άντληση ιδιωτικών κεφαλαίων από τους παλιούς μετόχους και από τη δυνατότητα αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων της είναι εκβιαστική, παράτυπη και έξω από τις νόμιμες διαδικασίες.

Εν μέσω παλινωδιών, σκοτεινών διαδικασιών και ύποπτων καθυστερήσεων, επιχειρείται ο έλεγχος από την Τρόικα της οικονομικής ατμομηχανής της χώρας: το βίαιο πέρασμα της ΕΤΕ στα νύχια των δανειστών.

Δεν πρόκειται για λάθος ούτε για οικονομική απώλεια. Πρόκειται για την παραίτηση της χώρας από το μέλλον της!

Ο ΣΥΕΤΕ στη σημερινή συνάντηση που είχε με τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η εξέλιξη αυτή υπονομεύει όχι μόνο τους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα, αλλά συνολικά την εθνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία.

Γι’ αυτό, οι εργαζόμενοι αντιτασσόμαστε και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την εκποίηση της Εθνικής Τράπεζας που θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις τη χώρα -η οποία περνά σήμερα την μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην σύγχρονη ιστορία της. Ο ΣΥΕΤΕ προειδοποιεί όλους εκείνους που θα συνεχίσουν τις πολιτικές των εκβιασμών και των αιφνιδιασμών στον ευαίσθητο χώρο των τραπεζών ότι θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης και όχι μόνο.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά το σχετικό Δελτίο Τύπου του ΣΥΕΤΕ καθώς και την πρόσκληση στη Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 9/4/2013 στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του ΣΥΕΤΕ (Σοφοκλέους 15):

ΣΥΕΤΕ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΤΕ!

ΣΥΕΤΕ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Share This

Share This

Share this post with your friends!