Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. αμέσως μετά την αλλαγή του τρόπου καταβολής των οδοιπορικών εξόδων, στις αρχές του περασμένου Νοέμβρη, ανέλαβε πρωτοβουλίες προκειμένου να αλλάξει ο κανονισμός οδοιπορικών και να αποκατασταθούν οι αδικίες που εισήγαγε ο νέος κανονισμός.

Στείλαμε  σχετική επιστολή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Τουρκολιά  ο οποίος έδωσε εντολή στα αρμόδια στελέχη της Τράπεζας να συναντηθούν με τον Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. και να εξεταστεί το ζήτημα των οδοιπορικών από την αρχή.

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. με τον Γενικό Δ/ντή κ. Χαραλαμπίδη και με τον Δ/ντη Προσωπικού κ. Χριστόπουλο, παρουσία της ομάδας έργου που είχε επεξεργαστεί τον Κανονισμό.

Τελικά, ύστερα από αρκετές διαβουλεύσεις, χθες, αντιπροσωπεία του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. με τον Πρόεδρο Γ. Γιαννακόπουλο, τον Γ. Γραμματέα Μ. Κατσίκα και τον Αντιπρόεδρο Γ. Πούπκο συναντήθηκε με τον Δ/ντή Προσωπικού κ. Δ. Χριστόπουλο, ο οποίος είχε και την ευθύνη των συζητήσεων με τον Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. για τον κανονισμό των οδοιπορικών,  όπου συμφωνήθηκαν τα παρακάτω:

1. Για τις υπηρεσιακές μετακινήσεις των εργαζομένων της Ε.Τ.Ε. σε ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ η  χιλιομετρική αποζημίωση θα ισχύει από το πρώτο χιλιόμετρο.

2. Οι εργαζόμενοι των καταστημάτων των παραμεθορίων περιοχών, οι οποίοι μέχρι την 7/11/2013, λάμβαναν οδοιπορικά έξοδα αντί επιδόματος ενοικίου θα δικαιούνται χιλιομετρική αποζημίωση από το πρώτο χιλιόμετρο, με οροφή το ποσό του επιδόματος στέγασης (ενοίκιο) που δικαιούνται και  πλαφόν το ποσό των 450 € μηνιαίως, στην περίπτωση φυσικά που δεν έχουν τοποθετηθεί στα καταστήματα αυτά με αίτησή τους (η συμμετοχή σε προκήρυξη της Τράπεζας ή τυχόν τοπικό διαγωνισμό δε θεωρείται ότι ο συνάδελφος έχει τοποθετηθεί στο κατάστημα αυτό με αίτησή του).

3. Αντίστοιχη αντιμετώπιση με την παραπάνω παράγραφο θα έχουν και όσοι συνάδελφοι έχουν τοποθετηθεί από την Τράπεζα σε διαφορετική πόλη από την πόλη της κατοικίας τους.

4. Οι Διευθυντές και οι Υποδιευθυντές που τοποθετούνται σε καταστήματα της περιφέρειας μέσω προκηρύξεων θα αποζημιώνονται από το πρώτο χιλιόμετρο εάν η απόσταση του καταστήματος από τον τόπο κατοικίας του είναι μεγαλύτερη των 30 χλμ (με οροφή το ποσό του ανάλογου επιδόματος στέγασης με πλαφόν το ποσό των 450 €) ή με το αντίτιμο του εισιτηρίου του ΚΤΕΛ, εάν η απόσταση αυτή είναι μικρότερη των 30 χλμ.

5. Οι μετακινήσεις των υπόλοιπων εργαζομένων θα γίνονται μέσω των μέσων μαζικής μεταφοράς με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν δρομολόγια που θα καλύπτουν τις ανάγκες του ωραρίου. Σε διαφορετική περίπτωση, θα καλύπτεται το κόστος μετακίνησης μέχρι το ύψος του εισιτηρίου του ΚΤΕΛ  με την προσκόμιση ανάλογων παραστατικών βενζίνης.

6. Τα νέα δεδομένα θα ισχύουν αναδρομικά από τις 7/11/2013 και οι λεπτομέρειες της συμφωνίας θα αναφέρονται σε ειδική εγκύκλιο της Τράπεζας, που θα εκδοθεί στις επόμενες ημέρες.

Έτσι, ένα θέμα που αναστάτωσε και ταλαιπώρησε τους συναδέλφους τον τελευταίο καιρό βρήκε λύση και καλούμε τους συναδέλφους για οποιαδήποτε πρόβλημα δημιουργηθεί από την εφαρμογή της νέας εγκυκλίου να επικοινωνούν με τον Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.

Καλούμε τους εργαζόμενους να παραμείνουν συσπειρωμένοι γύρω από τον Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. γιατί είναι ο μόνος τρόπος να επιλύουμε τα προβλήματά  μας  και να προωθούμε τα αιτήματά μας.

Share This

Share This

Share this post with your friends!