Η ΔΗΣΥΕ καλεί όλους τους συναδέλφους μας εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα στο μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο και στην πορεία διαμαρτυρίας των συνδικάτων το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Έπειτα από τρεισήμισι χρόνια εφαρμογής των αποτυχημένων μνημονιακών πολιτικών, η οικονομία βυθίζεται σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση, οι εκτιμήσεις διαψεύδονται, οι άνθρωποι υποφέρουν, η ανεργία αυξάνεται.

Όλοι οι συνάδελφοι οφείλουν να δώσουν δυναμικό και αγωνιστικό παρόν και να διατρανώσουν την αντίδρασή τους ενάντια στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στην ανεργία, στη φτωχοποίηση, στη λιτότητα, στον εκφοβισμό, στις απολύσεις, στις διαθεσιμότητες και στις φοροεπιδρομές.

Όλοι ενωμένοι να δώσουμε τον αγώνα για δημοκρατία, για ανάπτυξη σε όφελος όλων μας, για κοινωνικά δικαιώματα και δημοκρατικούς θεσμούς.

Να πούμε ΟΧΙ στην πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, στην εξάπλωση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, στην αποδόμηση του Συστήματος των Συλλογικών Συμβάσεων, στο ξεπούλημα των επιχειρήσεων στρατηγικής και κοινωνικής σημασίας.

Να απαιτήσουμε ριζική αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα δημιουργεί νέες και σταθερές θέσεις εργασίας και θα ενισχύει την απασχόληση, ακύρωση των πολιτικών λιτότητας, ενίσχυση χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου και των μεγάλων εισοδημάτων, ριζοσπαστική φορολογική µεταρρύθµιση υπέρ των µισθωτών και των συνταξιούχων και κατάργηση των αντεργατικών νόμων για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις που οδηγούν τους εργαζόμενους στη φτώχεια, στην ανεργία και στην εξαθλίωση.

Η ενεργοποίηση και η συμμετοχή όλων στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης είναι απαραίτητη ώστε να δοθεί ηχηρή απάντηση της κοινωνίας σε όλους εκείνους που την οδήγησαν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Όλοι μαζί μπορούμε να ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !!!

Προσυγκέντρωση Ο.Τ.Ο.Ε.:

5.30 μ.μ. στο ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Ε.Τ.Ε. ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Share This

Share This

Share this post with your friends!