Στην κοινή συνάντηση που πραγματοποίησαν την προηγούμενη Παρασκευή 12/4/2013, όλοι οι Σύλλογοι Εργαζομένων που δραστηριοποιούνται στην Εθνική Τράπεζα (ΣΥΕΤΕ, ΣΥΤΑΤΕ, ΣΕΠΕΤΕ, Δικηγόρων, τ. Εθνοκάρτας, τ. ΕΘΝΑΚ (τ. ΠΑΕΓΑΕ), Συνταξιούχων), στην οποία παραβρέθηκαν επίσης οι Πρόεδροι του ΤΥΠΕΤ και της ΕΦΕΤ, αποφάσισαν ομόφωνα:

  • την ενεργοποίηση όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων της ΕΤΕ για την επίτευξη του στόχου του 10% στην ΑΜΚ.
  • να υπάρξει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία ότι δεν πρέπει να περάσει ο αφελληνισμός της ΕΤΕ.
  • να καταστεί σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρηθεί το management της ΕΤΕ σε ελληνικά χέρια, να διασφαλιστεί η σημερινή μορφή και φυσιογνωμία της καθώς και ο εθνικός της ρόλος για την ελληνική οικονομία.
  • να γίνει κάθε προσπάθεια ώστε η συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων ΝΠΔΔ στην ΑΜΚ της ΕΤΕ να συνυπολογισθεί στο απαιτούμενο 10%.
  • να αναδειχθεί με σαφή τρόπο ότι ο στόχος δεν είναι μόνο εταιρικός, αλλά και εθνικός.
  • να διασφαλιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, όπως ισχύουν στη σημερινή μορφή της ΕΤΕ (Κανονισμός Εργασίας, ΤΥΠΕΤ, Ταμείο Αυτασφάλειας, Λογαριασμός Επικούρησης), καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι από όπου έχει περάσει η Τρόικα και το ΤΧΣ έχουν ισοπεδώσει ως οδοστρωτήρες την απασχόληση, τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Κάθε χώρα έχει τη δική της Εθνική Τράπεζα ως εργαλείο της αναπτυξιακής της πολιτικής. Κάποιοι προσπαθούν να στερήσουν τη χώρα μας από την ΕΘΝΙΚΗ της ΤΡΑΠΕΖΑ σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, στην οποία αναδεικνύεται από όλους η ανάγκη χάραξης μιας εθνικής πολιτικής που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην ανάπτυξη, στην παραγωγική ανασυγκρότηση και στην έξοδο από τη βαθιά οικονομική κρίση.

Η Εθνική Τράπεζα είναι κάτι περισσότερο από μια απλή εμπορική τράπεζα. Είναι ένα σύμβολο ανάπτυξης για τη χώρα από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, το 1841. Είναι μια Τράπεζα που άντεξε στο πέρασμα του χρόνου και σε συνθήκες πραγματικά άσχημες για τη χώρα και τον Ελληνισμό. Δεν “έπεσε” στην Κατοχή. Θα πέσει τώρα;

Όλοι οι Σύλλογοι συμφωνήσαμε να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην “επικοινωνιακή καταιγίδα” στην οποία οφείλει να προχωρήσει η Διοίκηση, που θα αναδεικνύει το θετικό ισοζύγιο της οικονομικής κατάστασης της Εθνικής Τράπεζας, η τωρινή και διαχρονικά κυρίαρχη οικονομική της θέση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και στην εγχώρια οικονομία καθώς και η διασφάλιση της περιουσίας των παλαιών και των νέων μετόχων στην περίπτωση συμμετοχής τους στην προγραμματιζόμενη ΑΜΚ.

Συμφωνήσαμε, επίσης, να υπάρξουν από την πλευρά μας δράσεις και πρωτοβουλίες προς κάθε κατεύθυνση (κόμματα, φορείς της κοινωνίας, ομάδες επιρροής), ώστε με συγκεκριμένη στρατηγική και επιχειρήματα να βοηθήσουμε στην επιτυχία του τόσο σημαντικού εγχειρήματος προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας.

Ο δρόμος δε θα είναι εύκολος. Θα υπάρξουν πολλοί κακόβουλοι που θα προσπαθήσουν να υπονομεύσουν την προσπάθεια μας, είτε θίγοντας το αδιαμφησβήτητο κύρος και την αξιοπιστία της Εθνικής Τράπεζας, είτε δημιουργώντας κλίμα εφησυχασμού διαδίδοντας ότι ο στόχος έχει ήδη επιτευχθεί.

Όλοι μας, και πρώτη από όλους η Διοίκηση της ΕΤΕ, ως και τα ανώτατα στελέχη, ανεπηρέαστοι, θα πρέπει να δράσουμε για την επιτυχία της ΑΜΚ. Το οφείλουμε στην ελληνική κοινωνία, στους θεσμικούς μετόχους της ΕΤΕ (ασφαλιστικά ταμεία κλπ). Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στους απλούς μετόχους και στους πελάτες της Τράπεζας που την στηρίζουν διαχρονικά, καθιστώντας την στη συνείδηση όλων των πολιτών ως την “Τράπεζα της Ελληνικής Οικογένειας”.

Όλοι μαζί θα πετύχουμε!

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΧΣ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΚ ΤΗΣ ΕΤΕ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ!

Διαβάστε με ένα κλικ παρακάτω την κοινή ανακοίνωση των Συλλόγων σε .pdf:

ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΑΜΚ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΟΔΗΓΗΘΕΙ Η ΕΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΧΣ!

Share This

Share This

Share this post with your friends!