915ert_b2Η ΔΗΣΥΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα.

Η μαζική μας συμμετοχή επιβάλλεται:

1. Γιατί είναι θέμα δημοκρατίας να ανοίξει η ΕΡΤ η οποία έκλεισε μέσα σε μια νύχτα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, χωρίς την υπάρξη κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που να στηρίζει μια τέτοια απόφαση.

2. Για να επανέλθουν στη δουλειά τους οι 2.656 απολυμένοι εργαζόμενοι.

3. Για να αποκατασταθεί ένα εθνικό σύμβολο που με τις κατάλληλες πολιτικές μπορεί να συμβάλλει στην πολιτιστική ανύψωση και στην πλουραλιστική ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών και του Ελληνισμού της διασποράς, όπως έχει συμβάλλει μέχρι σήμερα, παρά τις επιμέρους απαράδεκτες πελατειακές πρακτικές που ακολούθησαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις.

Η συμμετοχή  στον αγώνα της ΕΡΤ είναι καθήκον όλων μας γιατί επιχειρείται η ακύρωση του ρόλου και του χαρακτήρα της, όπως ακριβώς επιχειρήθηκε πρόσφατα και στο χώρο μας, στην Εθνική Τράπεζα.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι στην Εθνική Τράπεζα γίναμε πρόσφατα στόχος ενός ανελέητου και βρώμικου πολέμου, ο οποίος δυστυχώς συνεχίζεται, από αυτούς που θέλουν να ελέγξουν και να τεμαχίσουν την Εθνική για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα (Τρόικα, Τ.Χ.Σ. και διάφοροι ντόπιοι κουκουλοφόροι).

Τα σχέδια αυτά έχουν μέχρι σήμερα αποτραπεί, γιατί η ελληνική κοινωνία ανταποκρίθηκε στην πανστρατιά που κάλεσε ο ΣΥΕΤΕ και οι εργαζόμενοι της Τράπεζας, προκειμένου η Εθνική Τράπεζα να συνεχίζει να αποτελεί Εθνικό Κεφάλαιο για τη χώρα μας.

Η ανάπτυξη της χώρας μας δε θα έρθει με το κλείσιμο ή το ξεπούλημα επιχειρήσεων και οργανισμών δημοσίου συμφέροντος, αλλά με πολιτικές ανάπτυξης που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και με την αποκατάσταση της εργατικής νομοθεσίας, η οποία ανετράπη με τους μνημονιακούς νόμους δημιουργώντας καθεστώς εργασιακής ζούγκλας με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία.

Παρόμοια ανακοίνωση για το θέμα και κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο εξέδωσε και ο ΣΥΕΤΕ. Μπορείτε να το διαβάσετε σε .pdf με ένα κλικ παρακάτω:

ΣΥΕΤΕ: ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!

Share This

Share This

Share this post with your friends!