Υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία που άγγιξε το 65% επί των εγκύρων ψηφοδελτίων ο Διοικητικός Απολογισμός του ΣΥΕΤΕ στην ετήσια Γενική Συνέλευση μελών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Μαρτίου.

Η ψηφοφορία διεξήχθη μυστικά με κάλπη και ψήφισαν συνολικά 885 συνάδελφοι.

Ο Οικονομικός Απολογισμός έτυχε ακόμη μεγαλύτερης αποδοχής.

Οι συνάδελφοι επέλεξαν για μια ακόμη χρονιά τη συσπείρωση γύρω από τον ΣΥΕΤΕ και τη στήριξη στη ΔΗΣΥΕ.

Η προσδοκία των εκφραστών του ΟΧΙ που επιχείρησαν όλο το προηγούμενο διάστημα πριν τη Συνέλευση αλλά και εντός της Συνέλευσης να μηδενίσουν το έργο του ΣΥΕΤΕ διαψεύστηκε για μια ακόμη φορά από τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα.

Με τη θετική τους ψήφο στα πεπραγμένα της Διοίκησης του ΣΥΕΤΕ, οι συνάδελφοι επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά την εμπιστοσύνη τους στη ΔΗΣΥΕ, αναγνώρισαν την υπεύθυνη στάση του ΣΥΕΤΕ που φέρνει αποτελέσματα υπέρ των εργαζομένων σε αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία και έδωσαν αποφασιστική και δυναμική απάντηση σε όσους επιχειρούν για μικροπαραταξιακούς σκοπούς να απαξιώσουν τον ΣΥΕΤΕ κόντρα στα συμφέροντα των εργαζομένων.

Παράλληλα, στη Γενική Συνέλευση του Σαββάτου, η Διοίκηση του ΣΥΕΤΕ εξουσιοδοτήθηκε εκ νέου από τη συντριπτική πλειοψηφία του σώματος για διαπραγμάτευση και κατάρτιση Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για οικονομικά και θεσμικά θέματα του προσωπικού και για κήρυξη στάσεων εργασίας και απεργιακών κινητοποιήσεων.

Τέλος, εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Συνέλευση η πρόταση αποδοχής ενοποίησης με τον ΣΥΕΤΕ των συλλόγων εργαζομένων της τέως FBB και της τέως PROBANK.

Share This

Share This

Share this post with your friends!