slogan_gr_plaisio

24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

 

ΑΓΩΝΑΣ

  • Ενάντια στην παραβίαση του Κανονισμού Εργασίας
  • Ενάντια στην πολιτική απαξίωσης της ΕΤΕ και του δυναμικού της

 

Συνάδελφισσες, Συνάδελφοι,

Ο ΣΥΕΤΕ αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα την Παρασκευή 7 Απριλίου, απαιτώντας την τήρηση του Κανονισμού Εργασίας και την εγκατάλειψη της ρουσφετολογικής και αδιαφανούς πολιτικής των προσλήψεων και τοποθετήσεων σε οργανικές θέσεις ευθύνης συνεργατών και συμβούλων, που αυξάνουν το λειτουργικό κόστος, ενώ την ίδια στιγμή απαξιώνουν τα ικανά και άξια στελέχη της Ε.Τ.Ε. στερώντας τους προοπτικές, κίνητρα και υπηρεσιακή εξέλιξη.

Ο στόχος της Διοίκησης είναι προφανής. Να δημιουργηθεί στη διοικητική δομή ένα πλήρως ελεγχόμενο, κλειστό, καλά αμειβόμενο και αδιαφανές σύστημα «κολλητών», το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την πλήρη αλλαγή της φυσιογνωμίας και της μορφής της Εθνικής Τράπεζας.

Η έως τώρα εμπειρία έχει αποδείξει ότι τέτοια στελέχη χρησιμοποιούν την Τράπεζα ως σκαλοπάτι για το βιογραφικό τους, εκμεταλλευόμενα ακόμη και το πελατολόγιο της Εθνικής για την περαιτέρω επαγγελματική τους εξέλιξη.

Με τη γενικευμένη «έφοδο» ειδικών συνεργατών και συμβούλων στις οργανικές θέσεις και στην ιεραρχία της ΕΤΕ:

  • Καταστρατηγείται ο Κανονισμός Εργασίας.
  • Αλλοιώνεται η διοικητική δομή της Τράπεζας.
  • Καταργείται με φωτογραφικές τοποθετήσεις κάθε έννοια διαφάνειας και αξιοκρατίας.
  • Παραγκωνίζεται το υφιστάμενο στελεχιακό δυναμικό, με «φυτευτούς» αλεξιπτωτιστές από την αγορά, που ελάχιστα πείθουν για την εξοικείωσή τους με τις ανάγκες, τις προτεραιότητες και τον ρόλο της ΕΤΕ σε μια εξαιρετικά κρίσιμη εποχή.
  • Απαξιώνεται ένα δυναμικό που ήταν, είναι και πρέπει να συνεχίσει να είναι ο στυλοβάτης της επιτυχίας και της αντιμετώπισης δύσκολων προκλήσεων, ο συνδετικός κρίκος της ΕΤΕ με την οικονομία, την κοινωνία και τις πραγματικές τους ανάγκες.

Η παραβίαση των ρυθμίσεων του Κανονισμού Εργασίας, οι οποίες έχουν ισχύ νόμου, είναι παράνομη. Ο ΣΥΕΤΕ προσέφυγε στο Υπουργείο Εργασίας, ως πρώτο βήμα και εφόσον δεν υπάρξει συνενόηση, θα συνεχίσει εξαντλώντας κάθε νομικό και συνδικαλιστικό μέσο.

Η Διοίκηση πρέπει να εγκαταλείψει κάθε σκέψη καταστρατήγησης του Κανονισμού Εργασίας και να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή των διατάξεών του.

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΤΙΣΑΜΕ, ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΡΑΤΑΜΕ

ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΥΣ

Share This

Share This

Share this post with your friends!