prosklisidhsye06102016amalia

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Η ελληνική κοινωνία συνεχίζει να υφίσταται βίαιες επιθέσεις που ανατρέπουν δικαιώματα και υποβαθμίζουν δραματικά το επίπεδο διαβίωσης.

Παρά το πολύ δύσκολο περιβάλλον, με την ΔΗ.ΣΥ.Ε. στο τιμόνι τους, η Ο.Τ.Ο.Ε. και ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη διαπραγμάτευση για την υπογραφή Κλαδικής και Επιχειρησιακής Σύμβασης, αποδεικνύοντας ότι είναι οι εγγυητές και οι μοναδικοί πια θεσμικοί κοινωνικοί εταίροι διεκδίκησης και διασφάλισης των εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών και υγειονομικών δικαιωμάτων μας.

Απαιτείται από εμάς διαρκής εγρήγορση, ενημέρωση, συλλογικότητα και ενότητα, για να συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε το ίδιο αποτελεσματικά και να αντιμετωπίσουμε τις πολύ κρίσιμες προκλήσεις που δημιουργούν οι τρέχουσες εξελίξεις, όπως:

  • Η εκχώρηση του ελέγχου του ελληνικού τραπεζικού συστήματος σε κερδοσκοπικά funds, η επιβολή διοικητικών αλλαγών που οδηγούν στον αφελληνισμό του και η πλήρης αδυναμία της Κυβέρνησης να θέσει τις Τράπεζες στην υπηρεσία ενός αναπτυξιακού σχεδιασμού για την εθνική οικονομία και για την έξοδο από την κρίση.
  • Η επιχειρησιακή στρατηγική συρρίκνωσης της Εθνικής Τράπεζας που λογίζει τα πάντα ως κόστος.
  • Η επικείμενη εθελούσια έξοδος, η πρόθεση για περιορισμούς στο οργανόγραμμα και μείωση Διευθύνσεων, η απόφαση για επιπλέον κλείσιμο καταστημάτων, οι συνεχιζόμενες τοποθετήσεις ειδικών συνεργατών σε ανώτατες θέσεις ευθύνης και η καθυστέρηση στο νέο Κανονισμό Εξειδικευμένων.

Και όλα αυτά την ώρα που η Κυβέρνηση παραδομένη στις απαιτήσεις των «Θεσμών» συντρίβει μισθωτούς, συνταξιούχους και εν γένει την κοινωνία, ενώ τα χειρότερα αναμένονται με τη νέα «διαπραγμάτευση» για τα εργασιακά ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Σε προσκαλούμε στην ανοιχτή συγκέντρωση – συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στις 16:00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Αμαλία (Αμαλίας 10, πλησίον μετρό Συντάγματος), με κεντρικούς ομιλητές τους συναδέλφους:

-Σταύρο Κούκο, Πρόεδρο της Ο.Τ.Ο.Ε.

-Γιώργο Αρβανίτη, Πρόεδρο του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.

-Νίκο Κήπο, Πρόεδρο του Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Share This

Share This

Share this post with your friends!