Ταυτοτητα

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

 

Η ΔΗ.ΣΥ.Ε. είναι η μεγαλύτερη συνδικαλιστική παράταξη στο χώρο της Εθνικής Τράπεζας. Aποτέλεσε ένα τολμηρό εγχείρημα ξεκινώντας τη δράση της στη μεταπολιτευτική περίοδο (ΔΗ.Σ.Κ., ΠΑ.Σ.Κ.Ε., ΔΗ.ΣΥ.Ε.) και κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης πορείας της έπαιξε καθοριστικό και κυρίαρχο ρόλο στα  εργασιακά ζητήματα όχι μόνο της Εθνικής Τράπεζας αλλά και του κλάδου των Τραπεζοϋπαλλήλων. Η ΔΗ.ΣΥ.Ε. σήμερα ηγείται του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. και ανήκει συνδικαλιστικά στη δύναμη της ΔΗ.ΣΥ.Ε. Τραπεζών.

Αρχές μας είναι η συλλογικότητα, η δημοκρατική διαδικασία και η αυτονομία του συνδικαλιστικού κινήματος. Στόχος μας: η δημιουργία ενός μαζικού, σύγχρονου και προοδευτικού κινήματος των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα με κύρια χαρακτηριστικά τη συμμετοχή στις συνδικαλιστικές διαδικασίες και την διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο για τους εργαζόμενους. Ένα κίνημα που θα παρεμβαίνει στα εργασιακά θέματα, θα διεκδικεί και θα πρωτοστατεί στις εξελίξεις. Όραμα μας: ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον αξιοκρατίας, ίσων ευκαιριών, επαγγελματικής προοπτικής και ασφάλειας για κάθε εργαζόμενο στην Εθνική Τράπεζα. Θέλουμε μια Τράπεζα με κυρίαρχο αναπτυξιακό ρόλο στην Εθνική Οικονομία, με σεβασμό στην πολύχρονη ιστορία της, στην κουλτούρα της και στις διαχρονικές της αξίες, με συστηματική επένδυση και εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο δυναμικό της, με προτεραιότητα στη διασφάλιση εργασιακών σχέσεων που θα εγγυώνται ασφάλεια και προοπτική για τους εργαζόμενους.

Τα τελευταία χρόνια η ΔΗ.ΣΥ.Ε. πρωτοστατεί στο χώρο της Εθνικής Τράπεζας. Χάρη στην εμπιστοσύνη που της δείχνουν οι εργαζόμενοι έχει την κύρια ευθύνη της  Διοίκησης του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. εξασφαλίζοντας ισχυρή πλειοψηφία στο Δ.Σ. του Συλλόγου. Η ΔΗ.ΣΥ.Ε. έχει διαχρονικά ταυτίσει την ιστορία της και έχει συνδέσει τη δράση της με τις πιο σημαντικές θεσμικές κατακτήσεις των εργαζόμενων: ο Κανονισμός Εργασίας, το Τ.Υ.Π.Ε.Τ., το Ταμείο Αυτασφάλειας, ο Κανονισμός Αξιολόγησης και Ανάπτυξης Προσωπικού αλλά και πλήθος δικαιωμάτων και ρυθμίσεων που αφορούν στις υπηρεσιακές και εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων, αποτέλεσαν κατακτήσεις που  κατοχυρώθηκαν μέσα από επιχειρησιακές συμβάσεις που υπέγραψε το σωματείο ο σύλλογος υπό την ευθύνη της ΔΗ.ΣΥ.Ε.

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα εξελισσόμενη πραγματικότητα: O ψηφιακός μετασχηματισμός της παγκόσμιας οικονομίας και το νέο εργασιακό πλαίσιο που διαμορφώνεται μετά την πανδημία του covid-19,  επιβάλλουν και αλλαγή πορείας στη δράση, στη στρατηγική και στις προτεραιότητες του συνδικαλιστικού κινήματος. Η ΔΗ.Σ.Υ.Ε. αποτελεί την κυρίαρχη συνδικαλιστική δύναμη στην Εθνική Τράπεζα και γενικότερα στο χώρο των Τραπεζών. Μπροστά σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία με σεβασμό στην ιστορία, στους αγώνες, στις ανάγκες και στις προσδοκίες των εργαζομένων, θα δώσει με υπευθυνότητα και αξιοπιστία τη μάχη για προοδευτικές λύσεις στις προκλήσεις των καιρών. Προτεραιότητές μας θα είναι:

  1. H υπεράσπιση της απασχόλησης και των θέσεων εργασίας.
  2. Η προστασία και η ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων.
  3. Η πιστή τήρηση και η εφαρμογή του κανονισμού εργασίας που αποτελεί το «σύνταγμα» των εργασιακών μας σχέσεων.
  4. Η θωράκιση, η βιωσιμότητα και η προοπτική του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. του Τ.Α.Π.Ε.Τ.Ε. και γενικά των θεσμών που διοικούν και συμμετέχουν οι εργαζόμενοι.
  5. Η δημιουργία θεσμών διαβούλευσης και συμμετοχής των εργαζόμενων με στόχο την συνεχή προστασία και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
  6. Η προάσπιση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων ως το μόνο μέσο που εγγυάται τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών εις όφελος της κοινωνίας, της οικονομίας και των εργαζομένων.

Η ΔΗ.ΣΥ.Ε. αποτελεί Δύναμη Ευθύνης και Προοπτικής. Η παράταξη μας αποτελεί παράταξη των εργαζομένων και σε αυτήν ανήκει κάθε συνάδελφος που ασπάζεται τις αρχές μας και μπορεί να δώσει μαζί μας, τη μάχη για ένα καλύτερο εργασιακό αύριο, στον Κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων και στην Εθνική Τράπεζα. Σε αυτή μας την προσπάθεια θέλουμε κοντά μας όλους τους συναδέλφους που δεν θα πάψουν ποτέ να οραματίζονται, να διεκδικούν και να αγωνίζονται με πίστη στις διαχρονικές μας αξίες και στις δυνάμεις μας.

 

 

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΥΠΕΤ 2021

by Χρηστος Ασπιωτης | Nov 6, 2021 | Featured, Ανακοινώσεις
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ
Βιβλίο Εργασιακών Σχέσεων 2021
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΑΓΩΝΑΣ
Share This