Οι θεσεις μας

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Συμπληρώθηκαν ήδη οκτώ χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Η χώρα άλλαξε, η κοινωνία καταρρακώθηκε, η πολιτική διαχείριση αποδείχθηκε ελλιπής, το συνδικαλιστικό κίνημα βρέθηκε αντιμέτωπο με τη μεγαλύτερη ύφεση της ιστορίας της χώρας, η οικονομία και οι Τράπεζες αναζητούν κατεύθυνση και η αγωνία για την καθημερινή επιβίωση χτυπάει κόκκινο.
Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. με την εκατοντάχρονη ιστορία του πρέπει να σταθεί όρθιος,όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια με την ΔΗ.ΣΥ.Ε. στο τιμόνι του, να δώσει όραμα και ελπίδα στους εργαζόμενους και να διαμορφώσει συνθήκες διεξόδου στο λαβύρινθο της σημερινής ζοφερής πραγματικότητας. Η απασχόληση και τα εργασιακά δικαιώματα, το παρόν και το μέλλον της εργασίας, η ασφάλεια στην Υγεία και στη ζωή μετά τον εργασιακό βίο, η πολιτική και οικονομική συγκυρία της χώρας, οι εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και οι κίνδυνοι, η θέση της Εθνικής Τράπεζα στο νέο τραπεζικό τοπίο και ο ρόλος της στην επόμενη μέρα, οι παρεμβάσεις των ξένων, οι σχέσεις εργαζομένων και Τράπεζας και οι προοπτικές τους συνθέτουν ένα ψηφιδωτό πολλαπλών και κρίσιμων προκλήσεων.

  • Είναι οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε υπεύθυνα.
  • Είναι οι προκλήσεις που απαιτούν λύσεις και απαντήσεις χωρίς αναβολές.
  • Είναι οι προκλήσεις της συλλογικής μας ύπαρξης σήμερα και στο μέλλον, στις οποίες οφείλουμε να ανταποκριθούμε γιατί έχουμε ηθική, συνδικαλιστική και πολιτική υποχρέωση.

Αυτή είναι η στρατηγική δέσμευση ευθύνης της ΔΗ.ΣΥ.Ε., την οποία καταθέτουμε με πλήρη επίγνωση του λόγου και των ευθυνών μας αναφορικά με τα μεγάλα συλλογικά ζητήματα και αιτήματα που θα καθορίσουν την ατζέντα της επερχόμενης εκλογικής μάχης στον Σύλλογό μας.

PDF

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΥΠΕΤ 2021

by Χρηστος Ασπιωτης | Nov 6, 2021 | Featured, Ανακοινώσεις
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ
Βιβλίο Εργασιακών Σχέσεων 2021
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΑΓΩΝΑΣ
Share This