«Με την Εθνική, τι γίνεται;» ρώτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Πάπουλιας, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, στη σημερινή συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, εκφράζοντας για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον του για τις εξελίξεις στη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα.

«Αν και δεν το παρακολουθώ στενά το θέμα, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία. Ελπίζω κι εύχομαι να τα καταφέρει», απάντησε ο κ. Προβόπουλος.

Δηλαδή, ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας δήλωσε δημόσια άγνοια για τις εξελίξεις ανακεφαλαιοποίησης της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας και αρκέστηκε να εκφράσει μόνο τις ευχές του στο σχετικό ενδιαφέρον του πρώτου πολίτη της χώρας…

“Είναι σημαντικό να τα καταφέρει η Εθνική!”, ανταπάντησε ο κ. Παπούλιας κάνοντας σαφή τη θέση του.

Στη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών, εκφράστηκε η αισιοδοξία τους για την πετυχημένη ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

«Οι κρίσιμες αποφάσεις θα πρέπει να έχουν παρθεί μέχρι το τέλος Απριλίου» είπε ο κ. Προβόπουλος, «και, μετά την ανακεφαλαιοποίηση, οι τράπεζες θα είναι ισχυρές για το καλό της οικονομίας, ώστε να παίξουν το ρόλο τους που είναι η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας».

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, στην παρατήρηση του κ. Παπούλια ότι είναι αισιόδοξος, απάντησε καταφατικά και πρόσθεσε ότι υπήρξε κίνδυνος να μεταφερθεί η κρίση από τις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα, αλλά οι αρμόδιες αρχές κατάφεραν να το αποτρέψουν. «Αν ο κίνδυνος είχε μεταφερθεί και στην Ελλάδα, θα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα» είπε και υπογράμμισε τη μεγάλη ωριμότητα που έδειξαν οι απλοί Έλληνες καταθέτες.

Ο κ. Προβόπουλος, ερωτηθείς από τον κ. Παπούλια για την πορεία των καταθέσεων, σημείωσε ότι με τα στοιχεία του Μαρτίου οι εισροές συνεχίζονται και εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί αυτή η τάση και το επόμενο διάστημα, στο οποίο, όπως τόνισε, θα υπάρχουν και απτά δείγματα προόδου στον τραπεζικό κλάδο.

Δείτε παρακάτω το βίντεο της συνομιλίας μεταξύ του κ. Παπούλια και του κ. Προβόπουλου και στο τέλος του τον σχετικό διάλογο για την Εθνική Τράπεζα, όπως παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ:

ΒΙΝΤΕΟ: ΝΕΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ. ΑΓΝΟΙΑ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ.

Share This

Share This

Share this post with your friends!