24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπειά μας, το δικαίωμα στη ζωή και το δικαίωμα στην εργασία!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 9 Απριλίου η Γ.Σ.Ε.Ε.  έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους της χώρας να αντισταθούν στις μνημονιακές πολιτικές που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας, οδηγώντας στην ισοπέδωση και στην ανεργία τους εργαζόμενους και τη νεολαία μας.

Οι πολιτικές και οι νομοθετικές παρεμβάσεις των μνημονίων μας αφορούν άμεσα, γιατί και εμείς οι τραπεζοϋπάλληλοι βιώνουμε αντίστοιχα προβλήματα, φόβους και αγωνίες με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της χώρας.

Γι’ αυτό πρέπει να δώσουμε τη δική μας απάντηση!

Να ενώσουμε τις δυνάμεις και τη διαμαρτυρία μας στην κοινή προσπάθεια όλων των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας να μπει φραγμός και τέλος σε αυτές τις αντικοινωνικές και αντιαναπτυξιακές πολιτικές, που επιβάλλονται από τους δανειστές προς όφελος συγκεκριμένων (εργοδοτικών και ξένων) συμφερόντων.

Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε., γιατί αυτές οι πολιτικές βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και εφαρμογή και στις Τράπεζες, αποθρασύνουν πολλούς εργοδότες και τους διευκολύνουν να αμφισβητήσουν τις κατακτήσεις μας και να ακυρώσουν αυθαίρετα τα δικαιώματά μας, που απορρέουν από συλλογικές διαπραγματεύσεις, συμφωνίες και συμβάσεις, όπως ορίζει διεθνώς το εργατικό δίκαιο.

Σε όλα αυτά πρέπει να δώσουμε μαζικά, αγωνιστικά και αποφασιστικά τη δική μας απάντηση!

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους εργαζόμενες και εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα να συμμετέχουν στη Γενική Απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε. την Τετάρτη 9 Απριλίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση των συνδικάτων στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων στην περιφέρεια.

Προσυγκέντρωση εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας στην Αθήνα στις 10:30 π.μ. στη συμβολή των οδών Σταδίου και Δραγατσανίου.

Share This

Share This

Share this post with your friends!