ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΕΤΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών της 2.4.2012 του ΣΥΕΤΕ στο νομό Θεσ/νίκης και με βάση το άρθρο 23, παρ.Γ του καταστατικού, το Ν.Π. του ΣΥΕΤΕ Θεσ/νίκης συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

 

Δοικητική Επιτροπή:

Γραμματέας: Aμπελίδου Γιώτα

Αν. Γραμματέας: Θαμνίδης Νίκος

Ταμίας: Tσακίρης Κώστας

Μέλη:

Bικελούδα Ανθή

Ελευθεριάδης Αντώνης

Ιωάννου Αγγελική

Οικονόμου Θανάσης

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

 

Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, το συνδικαλιστικό κίνημα καλείται να ανέλθει στο ύψος των περιστάσεων, δεχόμενο επιθέσεις ενάντια στις σημαντικότερες κατακτήσεις των εργαζομένων, κατακτήσεις που είναι αποτέλεσμα πολυετών αγώνων και θυσιών. Η ψήφιση των μνημονίων οδήγησε στην κηδεμονία της χώρας από την τρόικα ξεπερνώντας και τις χειρότερες προβλέψεις. Η χώρα μας μετατράπηκε:

 

Σε διεθνές πειραματόζωο εφαρμογής πολιτικών σκληρής λιτότητας, αποδόμησης του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών θεσμών

Σε μοχλό ευρύτερης ανατροπής των κοινωνικών κεκτημένων πανευρωπαϊκά.

 

Παραβιάζονται απροκάλυπτα ουσιώδεις διατάξεις του Συντάγματος της χώρας, βασικές διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας, η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και γενικότερα όλες οι κατακτήσεις των εργαζομένων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ιδιαίτερα στο χώρο των Τραπεζών το συνδικαλιστικό κίνημα μπαίνει μπροστά στους αγώνες, τις κινητοποιήσεις, τις δικαστικές διεκδικήσεις και τις διαρκείς προσπάθειες να αντισταθεί στις επιθέσεις ενάντια στις σημαντικότερες κατακτήσεις μας.

Σημαντική είναι για εμάς και η πρόκληση της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, λόγω των πολύ σοβαρών συνεπειών της στον έλεγχο του Τραπεζικού Συστήματος από τους πιστωτές, τις εκτεταμένες αναδιαρθρώσεις του κλάδου, αλλά και στην απασχόληση και τη διασφάλιση των όρων αμοιβής της εργασίας όλων μας.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, το Νομαρχιακό Παράρτημα Θεσσαλονίκης επιβάλλεται να λειτουργήσει καθοριστικά ως επιπλέον δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στους συναδέλφους και στο πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο, το ΣΥΕΤΕ. Σε συνεργασία με το Γραφείο Βόρειας Ελλάδας, θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε  τον καταστατικό μας ρόλο ώστε:

 

Να προασπίσουμε το θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Να συμβάλλουμε στην προστασία της απασχόλησης, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, ενόψει των συγχωνεύσεων και των εξαγορών

Να θέσουμε ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας των Τραπεζών προς όφελος της πραγματικής οικονομίας

Να διασφαλίσουμε το ρόλο της ΕΤΕ και τη συμμετοχή των εργαζομένων στις διαδικασίες συγχώνευσης με τη Eurobank

Να αγωνιστούμε για Ενιαίο Ταμείο Υγείας και Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης όλων των Τραπεζοϋπαλλήλων.

 

Λειτουργώντας σε αυτά τα πλαίσια το Ν.Π. Θεσσαλονίκης θα κινηθεί σε δύο κυρίως άξονες, το Συνδικαλιστικό και τον Πολιτιστικό-Κοινωνικό.

 

Συνδικαλιστική Δράση

 

  • Συντονισμός διαδικασιών για την εκλογή ΕΑΚ στους χώρους εργασίας.
  • Συμμετοχή του Ν.Π. στις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις παράλληλες δράσεις (συγκεντρώσεις, πορείες και άλλες) του ΣΥΕΤΕ, της ΟΤΟΕ, του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της ΓΣΕΕ.
  • Διοργάνωση συναντήσεων για την ενημέρωση των συναδέλφων σχετικά με τις εξελίξεις στα εργασιακά θέματα και κυρίως στο ασφαλιστικό.

Εκδήλωση με θέμα το ΤΥΠΕΤ και τις συνέπειες σε αυτό των εξελίξεων που σχετίζονται με την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2012-2015.

Διοργάνωση σεμιναρίων συνδικαλιστικής ενημέρωσης.

  • Επιμέλεια και ανάρτηση ανακοινώσεων συμπληρωματικά ή ενισχυτικά των ανακοινώσεων του ΣΥΕΤΕ για κρίσιμα θέματα που αφορούν τα εργασιακά δικαιώματα.
  • Ουσιαστική παρουσία δίπλα στους συναδέλφους για την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που ανακύπτουν στους χώρους δουλειάς.

 

Πολιτιστική – Κοινωνική Δράση

 

  • Παρακολούθηση των πολιτιστικών δρώμενων του Νομού για τη διοργάνωση επισκέψεων σε χώρους πολιτισμού και μουσεία.
  • Διεύρυνση της συνεργασίας του Ν.Π. με τα θέατρα της πόλης και τους θιάσους που επισκέπτονται την πόλη μας για την εξασφάλιση εκπτώσεων για τους συναδέλφους, τόσο στις παραστάσεις για ενήλικες όσο και στις παιδικές παραστάσεις.
  • Διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας του Ν.Π. με επαγγελματικούς χώρους, όπως φροντιστήρια ξένων γλωσσών, γυμναστήρια, βιβλιοπωλεία, για την παροχή εκπτώσεων στους συναδέλφους.
  • Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής σημαντικό εργαλείο είναι η κάρτα μέλους (ταυτότητα μέλους) του ΣΥΕΤΕ, την οποία θα μπορούν να επιδεικνύουν οι συνάδελφοι, προκειμένου να εξασφαλίζουν τους προνομιακούς όρους συνεργασίας με τους παραπάνω αναφερόμενους χώρους. Στόχος, λοιπόν, είναι η ενεργοποίηση των ΕΑΚ στα πλαίσια της προσπάθειας η κάρτα μέλους του ΣΥΕΤΕ να φτάσει στα χέρια όλων των συναδέλφων.
  • Το Ν.Π. Θεσσαλονίκης πρωτοστατούσε πάντα στη διοργάνωση εκδηλώσεων για τα παιδιά των συναδέλφων ως μία επιπλέον προσφορά προς τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους στο χώρο του πολιτισμού. Στόχος μας, λοιπόν, είναι η διοργάνωση όσο το δυνατόν περισσότερων τέτοιων εκδηλώσεων, όπως θεατρικές παραστάσεις, γιορτές για τα παιδιά των συναδέλφων.

 

Το Νομαρχιακό Παράρτημα ΣΥΕΤΕ Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου και πάντα σε συνεργασία με τα καταστατικά όργανα  του ΣΥΕΤΕ στηρίζει τους αγώνες, τις κινητοποιήσεις και τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας. Πρωτοστατεί στις προσπάθειες βελτίωσης της επαγγελματικής και κοινωνικής-οικογενειακής ζωής των συναδέλφων. Στην προσπάθεια αυτή καθοριστική είναι η ενεργή συμμετοχή όλων των συναδέλφων σε σχέση αλληλεπίδρασης μαζί μας, την οποία θα επιδιώξουμε.

 

                              Για το Νομαρχιακό Παράρτημα Θεσσαλονίκης

                                    Αμπελίδου Γιώτα                                                                             Θαμνίδης Νίκος                               

    Γραμματέας                                                                   Αναπ. Γραμματέας

Share This

Share This

Share this post with your friends!