gseeapergia12112015

 

2 4 Ω Ρ Η   Α Π Ε Ρ Γ Ι Α
ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ
ME ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 


 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στις 12 Νοέμβρη καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις Τράπεζες να πάρουν μέρος μαζικά και μαχητικά στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της ΓΣΕΕ.

Αυτή η πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζομένων της χώρας μας δεν υπαγορεύεται μόνο από μια ακόμα κυβερνητική, αντικοινωνική, αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική που φέρνει το τρίτο κατά σειρά χειρότερο μνημόνιο που υπαγόρευσαν στην Κυβέρνηση της χώρας οι ξένοι δανειστές.

  • Αυτή η πανελλαδική κινητοποίηση υπαγορεύεται από το απόλυτο ΜΗΔΕΝ των αντοχών της ελληνικής κοινωνίας να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες μιας στοιχειώδους αξιοπρεπούς διαβίωσης.
  • Αυτή η πανελλαδική κινητοποίηση υπαγορεύεται από την Ελλάδα των 1,2 εκατομμυρίων ανέργων, την Ελλάδα των απελπισμένων συνταξιούχων, την Ελλάδα των άστεγων, της επαιτείας, την Ελλάδα της αλληλεγγύης στους ξένους θαλασσοπνιγμένους μετανάστες την ίδια ώρα που μεταναστεύουν τα παιδιά της.
  • Αυτή η πανελλαδική κινητοποίηση υπαγορεύεται από την ανάγκη να δοθεί απάντηση από την ελληνική κοινωνία στους δανειστές που ελέγχουν το παρόν και το μέλλον της χώρας και καθορίζουν το μέτρο της ζωής και του θανάτου του λαού μας.
  • Αυτή η πανελλαδική κινητοποίηση υπαγορεύεται από την ανάγκη να δοθεί ένα σαφές μήνυμα από ολόκληρη την ελληνική κοινωνία στην Κυβέρνηση της χώρας να θυμηθεί έστω και τώρα τις δεσμεύσεις της και να πάψει να είναι αποδέκτης εντολών και οδηγιών προς υλοποίηση φτιάχνοντας η ίδια το επικοινωνιακό περιτύλιγμα της κοροϊδίας.
  • Αυτή η πανελλαδική κινητοποίηση υπαγορεύεται από την ανάγκη να σηκώσουμε επιτέλους ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το ανάστημα της εθνικής αξιοπρέπειας με το δικό μας σχέδιο, με τη δική μας πολιτική, με το δικό μας όραμα για την ανασυγκρότηση της χώρα μας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Εμείς, οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες, ως κλάδος στον βασικότερο τομέα της οικονομίας, βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα, όχι μόνο της εξαετούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης αλλά και της άμεσης σημερινής αναγκαιότητας εν’ όψει της τρίτης κατά σειρά ανακεφαλαιοποίησης τα τελευταία χρόνια.

  • Είμαστε εμείς που βιώσαμε από πρώτο χέρι την αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική, που οδήγησε στην απόσυρση των καταθέσεων, στην κατακόρυφη αύξηση των κόκκινων δανείων και στην τραγική κατάληξη των Capital Controls.
  • Είμαστε εμείς από τους οποίους θα ζητηθεί ξανά «να βάλουμε πλάτη» στην προσπάθεια ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας και ανακούφισης της ελληνικής κοινωνίας που πρέπει, επιτέλους, να ξεκινήσει.
  • Είμαστε εμείς που θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις μια εθνική προσπάθεια πραγματικής παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα δίνει διέξοδο και προοπτική στην ελληνική οικονομία και, ταυτόχρονα, θα στηρίζει τα ελληνική νοικοκυριά και τις ανάγκες τους.

Παράλληλα, όμως, και με αφορμή την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών που αποτελεί όρο επιβίωσης του τραπεζικού συστήματος και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Προσοχή στις θέσεις και τις προτάσεις που έχουμε έγκαιρα υποβάλλει για τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος στις νέες συνθήκες και την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που συνδέονται με την οικονομία και τη κοινωνία.
  • Πολιτική που θα θέτει οικονομικές και κοινωνικές προτεραιότητες εθνικής κυριαρχίας, και θα οδηγεί σε πραγματικό διέξοδο από την πολύπλευρη κρίση μέσα από ανιδιοτελείς συνεργασίες πολιτικών, κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας.
  • Σεβασμό και Διασφάλιση της εργασίας και των δικαιωμάτων μας σε όλα τα επίπεδα και ματαίωση όλων των σχεδίων επίθεσης που εξυφαίνονται ενάντια στην Απασχόληση στον κλάδο με αφορμή την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η ΟΤΟΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους στις Τράπεζες να δώσουν αγωνιστικό παρόν στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 12 Νοέμβρη και στην πανεργατική συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.

Ο Λ Ο Ι  Μ Α Ζ Ι  Μ Π Ο Ρ Ο Υ Μ Ε

  • Να αλλάξουμε την πορεία της ζωής μας που καθόρισαν οι πολιτικές των μνημονίων.
  • Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και να υποχρεώσουμε τη Κυβέρνηση της χώρας μας και το Διευθυντήριο της Ευρώπης να αλλάξουν τις πολιτικές της λιτότητας.
  • Να χαράξουμε τη δική μας εθνική στρατηγική οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας μας σε όφελος της ελληνικής κοινωνίας και του λαού μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12/11/2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

Share This

Share This

Share this post with your friends!