syeteblacklogo

Στο πλαίσιο ενός ουσιαστικού διαλόγου, το Προεδρείο του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας κ. Φραγκιαδάκη, τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Μυλωνά και τον Γενικό Διευθυντή Προσωπικού κ. Φουρτούνη, με στόχο τη διευθέτηση εκκρεμοτήτων αλλά και τη διαβούλευση σε ζητήματα που προκύπτουν από τη σημαντική οργανική συρρίκνωση της Εθνικής Τράπεζας και του Ομίλου, βάσει των σχεδίων αναδιάρθρωσης (συρρίκνωση με την οποία έχουμε πολλαπλά διαφωνήσει).

Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ

Βασικό θέμα αποτέλεσαν οι αλλαγές του οργανογράμματος των Διευθύνσεων.

Η Διοίκηση αποδέχθηκε τη θέση του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. για διατήρηση των Περιφερειακών δομών όλων των Διευθύνσεων (Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο). Λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις μας για την Τεχνική Υπηρεσία και την Πληροφορική, η διαβούλευση θα συνεχιστεί και για τα επόμενα επίπεδα αλλαγών της οργανωτικής δομής, με ανάλυση των δεδομένων και των κριτηρίων για το τι αλλάζει, πώς και γιατί. Συμφωνήσαμε πως οι αλλαγές πρέπει να γίνουν με βάση την προοπτική ουσιαστικής ανάκτησης του αναπτυξιακού ρόλου της Τράπεζας και των δραστηριοτήτων της στον κλάδο, με πλήρη συναίσθηση ότι δεν εξοικονομούμε απλά κόστος για το σήμερα, αλλά σχεδιάζουμε και δρομολογούμε το αύριο της ΕΤΕ και του Ομίλου.

Ο ΣΥΕΤΕ τόνισε:

  • Πως κανένα στέλεχος δεν πρέπει να θιγεί από κατάργηση οργανικών θέσεων. Μεταβατικά, στελέχη που η οργανική τους θέση καταργείται θα πρέπει να κρατήσουν τη θέση τους ως προσωποπαγή.
  • Την πάγια και πλήρη αντίθεσή του στην τοποθέτηση ειδικών συνεργατών, όταν αποδεδειγμένα υπάρχουν στελέχη, με υψηλό επίπεδο δεξιοτήτων και εμπειρίας, ικανά να καλύψουν τις θέσεις.
  • Την ανάγκη για διαφάνεια και πειστικότητα της κάθε επιλογής τοποθέτησης, σε κάθε επίπεδο. Οι συγχωνεύσεις και αναδιατάξεις μονάδων δε θα πρέπει να γίνουν αφορμή για προσωπικές διευθετήσεις και αντιπαραθέσεις, που μόνο αρνητικά θα επιδράσουν στο γενικότερο επιχειρησιακό και λειτουργικό περιβάλλον της Τράπεζας και θα προκαλέσουν αίσθημα απογοήτευσης στο στελεχιακό μας δυναμικό.

Φάνηκε επίπεδο σύγκλισης και περιμένουμε να δούμε την υλοποίηση των παραπάνω.

ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ

Όσον αφορά στο ζήτημα του Ενιαίου Κανονισμού Εξειδικευμένων Διευθύνσεων, την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. και Διοίκησης με σκοπό να διευκρινιστούν ορισμένα σημεία του Κανονισμού και να προχωρήσει άμεσα η έγκρισή του.

ΕΝΤΑΞΕΙΣ

Έγινε δεκτό το αίτημα να προχωρήσουν άμεσα οι εντάξεις των συναδέλφων που έχουν σύμβαση ειδικού συνεργάτη και προέρχονται από θυγατρικές και από διαγωνισμό.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. αναφέρθηκε στην έλλειψη προσωπικού που παρατηρείται μετά την εθελούσια στο Δίκτυο και στην κάλυψη των κενών με δημόσιο διαγωνισμό, εφόσον ο αριθμός των συμμετεχόντων υπερέβη την υποχρέωση της Τράπεζας. Ζητήθηκε να επανέλθουμε στο θέμα, μετά από τρίμηνο, ώστε να υπάρχει ακριβέστερη εκτίμηση των αναγκών.

ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

Θετική ανταπόκριση υπήρξε και για τις μετατάξεις, οι οποίες θα προχωρήσουν μετά τις κατ’ εκλογήν προαγωγές, που ήδη έχουν δρομολογηθεί.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Όλες και όλοι μαζί συνεχίζουμε τις προσπάθειες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Share This

Share This

Share this post with your friends!