Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η ενημερωτική εκδήλωση – συγκέντρωση της ΔΗ.ΣΥ.Ε. με καλεσμένους συναδέλφους που εργάζονται σε καταστήματα, μονάδες ή υπηρεσίες της Εθνικής Τράπεζας στα Νότια Προάστια της Αθήνας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες (Τετάρτη 10/4/2013) το απόγευμα σε αίθουσα ξενοδοχείου που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος στο Παλαιό Φάληρο.

Οι συνάδελφοι έδωσαν μαζικά το παρόν στην εκδήλωση, δείχνοντας το έντονο ενδιαφέρον και την ανησυχία που υπάρχει για τις κρίσιμες τελευταίες εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα.

Και σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, αποδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι στην Εθνική εμπιστεύονται και στηρίζουν τη ΔΗ.ΣΥ.Ε. ως τη μοναδική υπεύθυνη δύναμη.

Από την πλευρά της παράταξής μας τοποθετήθηκαν ο Γραμματέας της ΔΗ.ΣΥ.Ε. και Πρόεδρος του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. Γιώργος Γιαννακόπουλος, ο Πρόεδρος της Ο.Τ.Ο.Ε. Σταύρος Κούκος και ο Πρόεδρος του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. Νίκος Κήπος, ενώ ακολούθησε γόνιμος διάλογος με τοποθετήσεις και ερωτήσεις συναδέλφων.

Το κεντρικό μήνυμα, που έδωσαν σε έντονο τόνο, οι συνάδελφοι Κούκος και Γιαννακόπουλος ήταν ότι πλέον, μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις, ο μεγάλος αγώνας που έχουμε να δώσουμε είναι η προσπάθεια να επιτευχθεί ο στόχος του 10% στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, ώστε να διατηρηθεί το management σε ελληνικά χέρια και να διατηρηθεί ως έχει ο τεράστιος εθνικός ρόλος της Τράπεζας για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία.

Επίσης, ο Σταύρος Κούκος ανέπτυξε τη στρατηγική της ΟΤΟΕ στη διαπραγμάτευση για την κλαδική σύμβαση, χαρακτηρίζοντας αναγκαία την υπογραφή μιας αξιοπρεπούς Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και τις αμοιβές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Γιαννακόπουλος, εκτός από τα πολύ μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε τώρα σχετικά με τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας, τα οποία και ανέπτυξε αναλυτικά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε θέματα καθημερινότητας, λέγοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να τηρείται το ωράριο, να δίνονται κανονικά οι άδειες και να καταγράφονται οι υπερωρίες.

Στην πολύ πετυχημένη προσπάθεια εξορθολογισμού των δαπανών του Ταμείου Υγείας μας, αναφέρθηκε ο Νίκος Κήπος, τονίζοντας ότι με τις κινήσεις που έχει κάνει η Διοίκησή του το ΤΥΠΕΤ θα μείνει βιώσιμο για πολλά ακόμη χρόνια.

Share This

Share This

Share this post with your friends!