Την εκτίμησή του ότι έρχονται μαύρες μέρες για όλους εάν η Εθνική Τράπεζα πάει στο ΤΧΣ χωρίς να βρει το 10% εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Σταύρος Κούκος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη.

Η ΕΤΕ είναι η ναυαρχίδα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, τόνισε ο κ. Κούκος, προσθέτοντας ότι «με συγχωρείτε για την υπερβολή, αλλά είναι η ακρόπολη των τραπεζών».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ σημείωσε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν αφορά μόνο τις τράπεζες και τους εργαζόμενους σε αυτές αλλά και την προοπτική ανάπτυξης του συνόλου της ελληνικής οικονομίας.

«Εμείς ως εργαζόμενοι βάζουμε πλάτη για να έχει θετική έκβαση η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και να βρεθεί το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής», υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο κ. Κούκος υποστήριξε ότι αν η τράπεζα περάσει στο ΤΧΣ δε θα κρατικοποιηθεί αλλά θα είναι το βήμα για να περάσει σε ξένα χέρια. «Υπάρχει μια μεθόδευση της τρόικας και μερίδας θεσμικών οργάνων της πολιτείας για να αφελληνιστεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι «όποιος ελέγχει τις τράπεζες ελέγχει και την οικονομία».

Ακόμη, ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ τόνισε ότι «ζητούμε θεσμικές και πολιτικές παρεμβάσεις για να πετύχουν οι ΑΜΚ», τονίζοντας ότι θα πρέπει να συμμετάσχουν και τα ασφαλιστικά ταμεία που κατέχουν ποσοστό περίπου 16% στην Εθνική Τράπεζα.

Επίσης, ο κ. Κούκος υποστήριξε ότι επιχειρείται να περάσει διάταξη, σύμφωνα με την οποία, η πιθανή συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων στην ΑΜΚ δε θα συνυπολογιστεί στο 10% που απαιτείται (επειδή ελέγχονται από το δημόσιο).

«Δηλαδή μας λένε ότι στο κούρεμα των ομολόγων τα ταμεία ήταν ιδιώτες, και τώρα είναι δημόσιο. Να μη διανοηθούν να περάσουν μία τέτοια διάταξη», πρόσθεσε.

Οι εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας έχουν ξεκινήσει ενημερωτική καμπάνια προς τους μετόχους της τράπεζας και είναι αποφασισμένοι να συμμετάσχουν και οι ίδιοι στην ΑΜΚ, στο μέρος των δυνατοτήτων τους. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ), με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, θα συμμετάσχει στην ΑΜΚ για το σύνολο των μετοχών που έχει στη διάθεσή του.

Πηγή: www.voria.gr

Share This

Share This

Share this post with your friends!