Ανακοίνωση Διοίκησης ΤΥΠΕΤ:

Ενημέρωση για την κατασκήνωση στη Λούτσα Πρέβεζας

Η Διοίκηση του ΤΥΠΕΤ στο πλαίσιο της ενημέρωσης όλων των ασφαλισμένων σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης των κατασκηνώσεων του Ταμείου μας στη Λούτσα Πρέβεζας, επισημαίνει τα εξής:

  1. Οι κατασκηνώσεις στη Λούτσα μισθώθηκαν στις 25 Μαΐου 1997, κατόπιν συμμετοχής του ΤΥΠΕΤ σε δημοπρασία της τότε Κοινότητας Λούτσας Πρέβεζας που είχε την ιδιοκτησία της δημόσιας έκτασης, για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών των ασφαλισμένων του ΤΥΠΕΤ και των οικογενειών τους για θερινές διακοπές. Το δε μίσθωμα όλα αυτά τα χρόνια ανέρχονταν στα 17.000€ τον χρόνο, ενώ οι όποιες δαπάνες έγιναν κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της κατασκήνωσης έχουν αποσβεστεί τόσο λογιστικά, όσο και οικονομικά ήδη από τα πρώτα χρόνια χρήσης της. Την περίοδο εκείνη, ο αριθμός των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα υπερέβαινε τις 17.000, γεγονός που επέβαλλε τη μίσθωση των κατασκηνώσεων για την κάλυψη των υπαρκτών αναγκών όλων των ασφαλισμένων του ΤΥΠΕΤ.
  2. Τα τελευταία χρόνια και μετά τη σταδιακή μείωση του προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας, που σήμερα αριθμεί 7.000 εργαζόμενους περίπου, η συμμετοχή παιδιών στις κατασκηνωτικές περιόδους στη Λούτσα Πρέβεζας, μειώθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα κάλυψης της χωρητικότητας της κατασκήνωσης. Εξάλλου, οι κοινωνικές ανάγκες αυτής της μορφής των ασφαλισμένων του ΤΥΠΕΤ και των παιδιών τους, καλύπτονται πλήρως από τις ιδιόκτητες κατασκηνώσεις του Ταμείου στον Διόνυσο Αττικής και στη Σάνη Χαλκιδικής.
  3. Παρ’ όλα αυτά, η Διοίκηση του ΤΥΠΕΤ επεδίωξε για λόγους αρχής τη διατήρηση της μίσθωσης μετά τη λήξη της αρχικής σύμβασης, εξασφαλίζοντας αρχικά παράταση κατά δύο χρόνια της μίσθωσης της κατασκήνωσης για τα έτη 2018-2019 και έπειτα, αποφάσισε να συμμετέχει στον δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό που διεξήγαγε ως όφειλε ο ιδιοκτήτης Δήμος Πάργας στις 6 Σεπτεμβρίου 2021.

Το τίμημα όμως των 330.000€ τον χρόνο στο οποίο ανήλθε και κατακυρώθηκε ο πλειοδοτικός διαγωνισμός, ήταν εκτός πραγματικότητας για τα δεδομένα του Ταμείου και ως εκ τούτου, απόλυτα ασύμφορο και απαγορευτικό.

Μετά από τα παραπάνω, η Διοίκηση του ΤΥΠΕΤ θεωρεί ότι κάθε άλλη επιλογή διατήρησης της κατασκήνωσης στη Λούτσα Πρέβεζας και μάλιστα χωρίς να επιβάλλεται από τις σημερινές ανάγκες, θα έθετε σε κίνδυνο την προσπάθεια διασφάλισης της βιωσιμότητας του Ταμείου μας, που επιχειρείται συστηματικά και σχεδιασμένα όλα τα τελευταία χρόνια.

Οι φωνές και οι ψίθυροι που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είτε μέσω ανακοινώσεων, είτε μέσω αναρτήσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με απαξιωτικές αναφορές εναντίον προσώπων και μελών του Προεδρείου του ΤΥΠΕΤ από κάποιους κατ’ επάγγελμα καταστροφολόγους (που προτείνουν μάλιστα και παράτυπες διαδικασίες διατήρησης της κατασκήνωσης), εξυπηρετούν παραταξιακές αλλά και προσωπικές σκοπιμότητες, ορισμένων που δεν είναι σε θέση ούτε να πλήξουν τον φορέα υγείας των ασφαλισμένων της Εθνικής Τράπεζας, ούτε να διαταράξουν την πορεία του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης που ακολουθεί η Διοίκηση του Ταμείου με στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ

Share This

Share This

Share this post with your friends!