Η ΔΗ.ΣΥ.Ε. ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Μια ιδρυτική διακήρυξη κάποιας συνδικαλιστικής κίνησης είδε προχθές το φως της δημοσιότητας, της οποίας επικεφαλής δηλώνεται ο Γιάννης Πούπκος, παλαιό και γνωστό συνδικαλιστικό στέλεχος της παράταξής μας και μέχρι σήμερα Β’ Αντιπρόεδρος του ΣΥΕΤΕ.

Η κίνηση αυτή, είτε ήταν ιδέα του συγκεκριμένου συναδέλφου είτε είχε και τρίτους που τον ενθάρρυναν, ήρθε εντελώς αιφνιδιαστικά και μάλιστα λίγες εβδομάδες πριν τις επικείμενες εκλογές στον ΣΥΕΤΕ και στο ΤΥΠΕΤ.

Είναι φανερό ότι κεντρικός στόχος της κίνησης είναι να δημιουργήσει ένα ρήγμα στην παράταξή μας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν παλαιές προσωπικές φιλοδοξίες. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Η ΔΗ.ΣΥ.Ε. αναλαμβάνει τις δικές της συλλογικές ευθύνες απέναντι στους εργαζομένους που την εμπιστεύονται διαχρονικά με την ψήφο τους.

Η στρατηγική της και η πορεία της έχει καταξιωθεί δεκαετίες τώρα στη συνείδηση των εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας, γιατί σε δύσκολες συνθήκες, η πορεία αυτή ακολουθείται με σταθερότητα και συνέπεια, εξασφαλίζοντας σημαντικά αποτελέσματα για όλους.

Ως εκ τούτου, όσα αναφέρονται στη διακήρυξη αυτή, δεν είναι ούτε πρωτότυπα, ούτε καινούργια, εκτός από την όψιμη και άδικη κριτική στον ΣΥΕΤΕ και στο ΤΥΠΕΤ, η οποία κρύβει τον πραγματικό λόγο της διακήρυξης, που ταυτίζεται με τον προσωπικό πόθο του συγκεκριμένου συναδέλφου να γίνει Πρόεδρος του ΣΥΕΤΕ. Όπως σοφά λέει ο λαός μας «τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα».

Λυπούμαστε για τη στάση αυτή του συναδέλφου που δείχνει και αγνωμοσύνη, αλλά και ασέβεια απέναντι στην παράταξη που τον ανέδειξε και τον στήριξε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν και για όσους ενδεχόμενα τον ενθάρρυναν, σε αυτή την κίνηση προσωπικής απελπισίας που εκφράστηκε με μια άρον-άρον διακήρυξη του ποδαριού, οι εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας και τα μέλη της παράταξής μας, δεν είναι αφελείς. Έχουν μνήμη και κρίση.

Γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, γνωρίζουν το ήθος και το ύφος όλων μας, γνωρίζουν το έργο και τη δράση μας και πριν από εμάς έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους για τον καθέναν μας, κάνοντας ταυτόχρονα και τις επιλογές τους.

Έτσι λοιπόν δεν πείθονται, ούτε από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, ούτε από καιροσκοπικές και αλαζονικές προσωπικές επιλογές της τελευταίας στιγμής ενόψει των επικείμενων εκλογών.

Ο εν λόγω συνάδελφος αποκαλύφθηκε με την κίνηση αυτή για δεύτερη φορά (το έχει επιχειρήσει ξανά στο παρελθόν το 2012) και φυσικά έθεσε τον εαυτό του εκτός της παράταξής μας, αυτή τη φορά οριστικά, προκειμένου να ακολουθήσει τη δική του μοναχική πορεία όπου και όπως επιθυμεί.

Η ΔΗ.ΣΥ.Ε., με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους που εκπροσωπεί, με σχέδιο, πρόγραμμα και αποφασιστικότητα, με ιστορική πίστη και αυτοπεποίθηση, συνεχίζει να αγωνίζεται για να νιώθουν ασφάλεια, σιγουριά και προοπτική όλοι οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα.

 

Η ιστορία μας, το έργο μας, το όραμά μας, αποτελούν

την εγγύηση για το σήμερα και το αύριο όλων των εργαζομένων.

 

ΔΗ.ΣΥ.Ε.

Ανακοίνωση ΔΗΣΥΕ 17 09 21

Share This

Share This

Share this post with your friends!