Αγαπητές/Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά τα εξωδικά που επιχείρησαν να ακυρώσουν τη Γενική Συνέλευση του ΤΥΠΕΤ πριν λίγες μέρες, αλλά έλαβαν αποφασιστική απάντηση από το 52% που έλαβε η ΔΗΣΥΕ, σήμερα η παράταξη «Μπροστά» πρόσθεσε ακόμα μια ντροπιαστική μέρα για τον συνδικαλισμό:

Θυροκολλήθηκαν χθες αργά το απόγευμα από δικαστικό επιμελητή στα γραφεία του ΣΥΕΤΕ ασφαλιστικά μέτρα κατά του Συλλόγου μας που ζητάνε την αναβολή των εκλογών ώστε να επιβληθεί η ηλεκτρονική ψήφος. Η αίτηση προσωρινής διαταγής εκδικάστηκε σήμερα στις 12:30 στην Αθήνα και απορρίφθηκε ολοκληρωτικά από το δικαστήριο.

Ήταν μια κίνηση πανικού από όσους πίστευαν ότι θα αλώσουν με ρεσάλτο την ΔΗΣΥΕ, αλλά έχουν ήδη λάβει τις απαντήσεις από τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων στις πρόσφατες Γενικές Συνελεύσεις των ΣΥΕΤΕ και ΤΥΠΕΤ.

Επιχείρησαν να ακυρώσουν τις εκλογές. Φοβούνται τη Δημοκρατία.

Είναι ντροπή να λειτουργούν ως λαγός της Κυβέρνησης και του υπουργού Χατζηδάκη για την επιβολή της ηλεκτρονικής ψήφου στα συνδικάτα.

Είναι ντροπή για συνδικαλιστές να θέλουν να αφήσουν ανοιχτή την πόρτα για εργοδοτικές παρεμβάσεις στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία του ΣΥΕΤΕ.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία -σε παγκόσμιο επίπεδο- έχει κριθεί πως δεν διασφαλίζει την απαιτούμενη μυστικότητα της ψηφοφορίας, την ταυτοπροσωπία και το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Ο ΣΥΕΤΕ έχει ορίσει πολλά, πάρα πολλά εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα. Καλύπτει γεωγραφικά όλες τις περιοχές της χώρας. Οι συνάδελφοι μπορούν να ψηφίσουν είτε στο εκλογικό τμήμα της μονάδας τους, είτε σε όποιο τους βολεύει γεωγραφικά, με σημαντικό περιθώριο χρόνου.

Κανείς δεν αποκλείεται ή εμποδίζεται από το δικαίωμα της συμμετοχής.

Η ΚΥΑ που είναι σε ισχύ ρητά επιτρέπει τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών με φυσική παρουσία. Οι εκλογικοί κατάλογοι ανά εκλογικό τμήμα είναι μικροί σε πλήθος και έτσι διασφαλίζεται ότι δε θα υπάρξει συνωστισμός. Οι εκλογές δεν είναι συνάθροιση.

Άλλωστε, είναι έωλο το επιχείρημα της μη τήρησης υγειονομικών μέτρων σε μια χώρα που λειτουργεί κανονικά, με γεμάτα γήπεδα, συναυλίες με χιλιάδες κόσμου, μέσα μεταφοράς και αεροδρόμια που λειτουργούν με πολυκοσμία και τραπεζικά καταστήματα που είναι ανοιχτά στο κοινό όλη την περίοδο της πανδημίας. Είναι αστείο οι αιτούντες να δηλώνουν ότι δεν μπορούν να πάνε να ψηφίσουν με φυσική παρουσία όταν τα social media έχουν πρόσφατες φωτογραφίες τους από την παρουσία τους σε πολυπληθείς καλλιτεχνικές ή κοινωνικές εκδηλώσεις και σε γήπεδα.

Η δική μας πολιτική θέση είναι η αντίληψή μας για τη δημοκρατική συμμετοχή, ειδικά στα συνδικάτα: χρειάζονται ενεργοί εργαζόμενοι, οι εκλογές των συνδικάτων δεν είναι ψηφοφορία σε reality show ή televoting στην Eurovision.

Αυτοί που φωνάζουν ότι θέλουν «πιο διεκδικητικό» ΣΥΕΤΕ, από τους καναπέδες του σπιτιού τους σκοπεύουν να διεκδικούν; Πώς θα σταθούν σε μια διαπραγμάτευση με τον εργοδότη όταν δηλώνουν δημόσια ότι φοβούνται να βγούν και να πάνε να ψηφίσουν..;

Η ΔΗΣΥΕ και ο ΣΥΕΤΕ, μαζί με ισχυρό νομικό επιτελείο, έδωσαν και κέρδισαν σήμερα το μεσημέρι τη μάχη για να μην μπουν εμπόδια στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών μας.

Όμως, τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες από τους «μπροστινούς» της κυβέρνησης και της διοίκησης πρέπει να αποδοκιμαστούν πολιτικά στην κάλπη από τους συναδέλφους, με καθαρό τρόπο.

Share This

Share This

Share this post with your friends!