Εικόνα2aa

 

ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΟΛΑ. ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., δύο εβδομάδες μετά την ψήφιση ενός αντιασφαλιστικού νόμου που καθιερώνει ένα σύστημα αντιαναπτυξιακό, μη αναδιανεμητικό, μη ανταποδοτικό, μη αναλογικό, που διώχνει επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες από τη χώρα και ουσιαστικά καταλύει την κοινωνική ασφάλιση, συνεχίζει τις νομοθετικές επιθέσεις εναντίον των εργαζομένων, των συνταξιούχων και όλης της ελληνικής κοινωνίας:

  • Επιβαρύνει με τη νέα φορολογική επέλαση ακόμη περισσότερο το σύνολο των Ελλήνων πολιτών με 1,8 δις ευρώ. Επιβάλει νέους έμμεσους φόρους. Αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ. Αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης, τη βενζίνη, το πετρέλαιο κίνησης, το υγραέριο, το φυσικό αέριο και τα τσιγάρα. Αύξηση του ΦΠΑ στο 24% από 23%. Αύξηση του ΕΦΚ στην μπύρα. Επιβολή ΕΦΚ 15% – 30% στον καφέ και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Αύξηση στα τέλη των αυτοκινήτων. Επιβολή τελών στη χρήση διαδικτύου και συνδρομητικής τηλεόρασης. Τα εισοδήματα εξανεμίζονται, η αγοραστική δύναμη καταρρέει, η μεσαία τάξη φτωχοποιείται, ο υφεσιακός φαύλος κύκλος εντείνεται.
  • Επιβαρύνει τους μισθωτούς καθώς και κάθε φορολογούμενο με τον περιορισμό του αφορολόγητου ποσού, την αύξηση των συντελεστών παρακράτησης και την αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1/1/2016.
  • Καταργεί το ΕΚΑΣ σταδιακά (το 2019 εξαλείφεται), αρχής γενομένης από φέτος (2016) που δε θα δοθεί σε όσους είναι πάνω από 65 ετών και λαμβάνουν περισσότερα από 664 ευρώ το μήνα (κύρια και επικουρική σύνταξη) ή έχουν οικογενειακό εισόδημα άνω των 11.000 ευρώ (916 ευρώ το μήνα).
  • Εισάγει το μηχανισμό αυτόματης διόρθωσης δημοσιονομικών αποκλίσεων, ανεξάρτητα από το Κοινοβούλιο και την Κυβέρνηση!!! Διαρκής επιτροπεία της χώρας με αυτόματα μέτρα λιτότητας, δηλαδή μνημόνιο για πάντα. Θα μειώνει, με αυτόματες περικοπές, μισθούς και συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, κονδύλια προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους δήμους και άλλους φορείς της Τοπικής Διοίκησης, όταν θα διαπιστώνεται πως δεν επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι των κρατικών προϋπολογισμών και του μνημονίου. Μια ισχνή και προσωρινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για να διατηρηθεί για λίγο ακόμη στην εξουσία, δεσμεύει τη χώρα για δεκαετίες, καταργώντας τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα.
  • Ξεπουλά όλη τη δημόσια περιουσία μέσω του Υπερταμείου της «Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας». Παραχωρεί δηλαδή Ο-Λ-Ε-Σ τις αξίες της χώρας -αφού φρόντισε πριν να τις απαξιώσει δραματικά (όπως έκανε π.χ. με τις Τράπεζες)- για… 99 χρόνια στους δανειστές!!! Η χώρα υποθηκεύεται και εκποιείται.
  • Μεταξύ αυτών, πουλάει 19 ΔΕΚΟ στρατηγικής σημασίας για το δημόσιο συμφέρον (νερό, ρεύμα, αστικές συγκοινωνίες, ταχυδρομεία). Πέρα από τη ζημία που θα προκληθεί στο Δημόσιο, ανατρέπονται οι εργασιακές σχέσεις και πλήττονται τα εργασιακά δικαιώματα.

Αφού χάρισε στα επιθετικά κερδοσκοπικά hedge funds, τα οποία αποτίμησαν περιουσιακά στοιχεία ύψους 353 δισ. ευρώ έναντι 8,1 δισ. ευρώ, το τραπεζικό σύστημα,

Αφού δέχτηκε τις απαιτήσεις τους, για να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση, να υπάρξει πλήρες κούρεμα των κατόχων ομολογιακών και μετοχικών τίτλων (το δημόσιο έχασε τα 42 δις του ΤΧΣ – τα ασφαλιστικά Ταμεία περισσότερα από 2 δις ευρώ – ισοπεδώθηκε η περιουσία 200.000 μικρομετόχων και 40.000 κατόχων ομολογιακών τίτλων), τώρα:

  • Απελευθερώνει την πώληση κόκκινων αλλά και ενήμερων δανείων.
  • Καταργεί την προστασία της πρώτης κατοικίας, για ποσά πάνω από 140.000 ευρώ και από Γενάρη 2018 για κάθε σπίτι.

Με την υπερψήφιση του εκτρωματικού πολυνομοσχεδίου, η κυβερνητική πλειοψηφία καταργεί θεμελιώδη κοινωνικά, δημόσια και συλλογικά δικαιώματα.

Η Κυβέρνηση, άφωνος θεατής του Εurogroup και απλός μεταφραστής των αποφάσεων που λαμβάνονται για εμάς χωρίς εμάς, προσθέτει μέτρα και ξεπουλά άμεσα δημόσιο πλούτο για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση και να προχωρήσουν οι δόσεις που θα δοθούν με νέους εκβιασμούς και θα καταλήξουν στις  τσέπες των δανειστών για τις πληρωμές τόκων και χρεολυσίων παλιότερων δανείων.

Στη δεύτερη αξιολόγηση, μας επιφυλάσσουν νέα επίθεση στα εργασιακά, με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Για όλα αυτά, για το Υπερταμείο, τη φορολεηλασία, τον ΕΝΦΙΑ, το Ασφαλιστικό, τον «κόφτη», τις συμφωνίες παράδοσης του τραπεζικού συστήματος και της δημόσιας περιουσίας του ελληνικού λαού για 99 χρόνια στους δανειστές, υπάρχει ένοχη σιωπή από την παράταξη της ΔΑΣ.

Η ΔΑΣ -αυτή που απέμεινε από τη διάσπασή της- επιλέγει τη σιωπή, δίνοντας έτσι τον ορισμό στην έννοια του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Στα Δ.Σ. του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. είναι πρόδηλη η αμηχανία τους αλλά και η σπουδή τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα των κυβερνητικών πεπραγμένων.

Αλήθεια, θεωρούν και αυτοί, όπως ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Κυρίτσης ότι οι τραπεζοϋπάλληλοι ανήκουν στα κοινωνικά στρώματα τα οποία δεν υπέστησαν το κόστος της κρίσης τα προηγούμενα χρόνια; Για αυτό στοχοποιούνται;

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Τώρα είναι η ώρα που όλες και όλοι γνωριστήκαμε καλύτερα.

Η ΔΗ.ΣΥ.Ε. -από την αρχή της επέλασης της κρίσης και των μνημονίων, ανεξάρτητα με το ποιος ήταν στην Κυβέρνηση- πήρε ξεκάθαρη θέση κατά των εφαρμοζόμενων αντικοινωνικών και αναποτελεσματικών πολιτικών και κατέθεσε όλες τις δυνάμεις της στην υπεράσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, του θεσμικού πλαισίου και του συνόλου του πλέγματος προστασίας που έχουν οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα.

Άλλωστε, με τη ΔΗ.ΣΥ.Ε. στο τιμόνι των εργαζομένων  κατοχυρώθηκαν θεσμικά όλα αυτά τα δικαιώματα, την ώρα που οι σήμερα παραδομένοι κυβερνητικοί της ΔΑΣ αρνούνταν να υπερψηφίσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Απέναντι στις εφαρμοζόμενες πολιτικές που μας θίγουν δραματικά όλους (το πλήγμα στα εισοδήματα των τραπεζοϋπαλλήλων από τα μέτρα που ψηφίσθηκαν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα βαρύ), αλλά και στα ψέματα της Κυβέρνησης, εμείς αντιτάσσουμε τη συλλογική μας θέληση να αγωνιστούμε υπεύθυνα και αποτελεσματικά, να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας για να κρατήσουμε τα δικαιώματά μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας!

Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα περιφρούρησης των θεσμικών μας κατακτήσεων!

ΔΗΣΥΕ Τίτλος

Share This

Share This

Share this post with your friends!