Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Ζούμε σε μια εποχή ραγδαίων και ευρύτερων αλλαγών που εξελίσσονται στην οικονομία, στην κοινωνία, στην αγορά, στην εργασία, στη ζωή μας. Μία περίοδο μετασχηματισμού, αναδιάρθρωσης, ψηφιοποίησης και νέων εφαρμογών στον τραπεζικό κλάδο, που αλλάζουν το επάγγελμά μας, δημιουργούν νέα δεδομένα, προκαλώντας γενικευμένη αβεβαιότητα και ανασφάλεια για το μέλλον της εργασίας και των εργασιακών μας σχέσεων.

Σε αυτό το περιβάλλον, η ΔΗ.ΣΥ.Ε., έχοντας την προηγούμενη τριετία την κύρια ευθύνη Διοίκησης του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. – με υπευθυνότητα και σχέδιο – διασφάλισε αποτελεσματικά τα εργασιακά μας δικαιώματα.

 • Η υπογραφή της Επιχειρησιακής Σύμβασης με σπουδαίες οικονομικές και θεσμικές κατακτήσεις και κορυφαία διάταξη την ανάκτηση του 100% της αρνητικής διαφοράς («κουτάκι»)
 • Tο νέο σύστημα αξιολόγησης με τη θεσμική συμμετοχή του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. σε όλα τα επίπεδα που διασφαλίζει τα δικαιώματα των συναδέλφων
 • Η στήριξη του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. με τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του μέσα από θεσμικές συμφωνίες που πέτυχε ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. και η Διοίκηση του Ταμείου Υγείας
 • Η εφαρμογή του Κανονισμού Εργασίας με αποτέλεσμα την αναβάθμιση και την προαγωγή χιλιάδων συναδέλφων κατά τη διάρκεια της τριετίας
 • Οι συστηματικές παρεμβάσεις στην καθημερινότητα για την αντιμετώπιση ποικίλων εργασιακών θεμάτων

Αποτελούν τις δικές μας κατακτήσεις

και τις καταθέτουμε στην κρίση των εργαζόμενων

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Η εξέλιξη της πανδημίας δημιουργεί νέους κινδύνους και διαμορφώνει εκ των πραγμάτων νέο πλαίσιο για τις εργασιακές μας σχέσεις. Η Εθνική Τράπεζα συρρικνώνεται, ακολουθώντας μία πολιτική συνεχούς μείωσης του λειτουργικού κόστους με άλλοθι την ψηφιοποίηση, επιχειρώντας να αλλοιώσει τις διαχρονικές αξίες και την κουλτούρα της που την είχαν κατοχυρώσει ως την Τράπεζα με πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομία της χώρας. Οι απαιτητικές συνθήκες της εργασιακής καθημερινότητας απαιτούν επαγρύπνηση για τα δικαιώματα μας και συνεχείς παρεμβάσεις.

Για το λόγο αυτό, οι εκλογές στο ΣΥΕΤΕ αποκτούν ιδιαίτερο περιεχόμενο και αποτελούν ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι για όλους μας. Η συμμετοχή σου σε αυτή τη συγκυρία είναι καθοριστική για να χτίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ένα ισχυρό ανάχωμα προάσπισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Eσύ γνωρίζεις:

Ότι η ΔΗ.ΣΥ.Ε. έχει συνδέσει την ιστορική της πορεία με όλες τις σημαντικές κατακτήσεις για τους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα.

Κατακτήσεις που έχουν οδηγήσει σε βελτίωση του εργασιακού βίου του συνόλου των συναδέλφων μας.

Κατακτήσεις που παραμένουν όρθιες και διευρύνονται συνεχώς.

Κατακτήσεις που οφείλουμε να υπερασπίζουμε διαρκώς!

Η ενεργή συμμετοχή σου εγγυάται ότι θα συνεχίσουμε το έργο μας και στο μέλλον:

 • Για την προστασία της απασχόλησης, των Σ.Σ.Ε. και του Κανονισμού Εργασίας
 • Για τη συνεχή στήριξη του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της προοπτικής του
 • Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των θεμάτων της εργασιακής καθημερινότητας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
 • Για ένα αξιόπιστο, σύγχρονο, διεκδικητικό, αυτόνομο και αποτελεσματικό συνδικαλιστικό κίνημα που θα αποτελεί το στήριγμα μας.

Σε καλούμε:

 • να συμμετέχεις ενεργά το Σάββατο 25/9 και ώρα 10:00 πμ στη Γενική Συνέλευση του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. που θα γίνει – λόγω των υγειονομικών συνθηκών – για πρώτη φορά με ηλεκτρονικό τρόπο, υπερψηφίζοντας τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό του σωματείου για την τριετία
 • να είσαι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές με τη ΔΗ.ΣΥ.Ε., τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη των εργαζομένων. Η συνημμένη αίτηση υποψηφιότητας επιστρέφεται συμπληρωμένη στο σδ. Αντώνη Γεωργικόπουλο (διεπ. 19915) στο email: georgikopoulos.antonios@nbg.gr  ή σε οποιονδήποτε από τους εκλεγμένους συμβούλους της ΔΗ.ΣΥ.Ε.

Η συμμετοχή σου δίνει δύναμη στις κοινές μας διεκδικήσεις!
Η συμμετοχή σου ενισχύει τη δική μας προσπάθεια, για να μπορούν οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα να αισθάνονται σιγουριά και προοπτική για το μέλλον!

Η ΔΗ.ΣΥ.Ε. είσαι ΕΣΥ!

Ισχυρή ΔΗ.ΣΥ.Ε. σημαίνει Ισχυρός Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.!

ΔΗΣΥΕ – αίτηση υποψηφιότητας 2021

Share This

Share This

Share this post with your friends!