business success

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΕΦΟΔΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Ο ΣΥΕΤΕ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Η Διοίκηση συνεχίζει να παραγκωνίζει και να απαξιώνει ικανά και έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας. Τη στιγμή που με κίνητρα αποχωρούν από την τράπεζα τα στελέχη της, η διοίκηση αλλοιώνει τη φυσιογνωμία της τράπεζας με «φυτευτά» ανώτατα στελέχη της απόλυτης επιλογής της, που κοστίζουν πολύ περισσότερο. Προσλαμβάνει από την αγορά συμβούλους και ειδικούς συνεργάτες τους οποίους, κατά παράβαση του Κανονισμού Εργασίας, τοποθετεί σε οργανικές θέσεις στην ιεραρχία της Τράπεζας. Συνεχίζει να δημιουργεί αισθήματα απογοήτευσης, οργής και αγανάκτησης στα στελέχη και στους απλούς εργαζόμενους της Τράπεζας αφού:

  • Καταργείται κάθε έννοια διαφάνειας και αξιοκρατίας.
  • Συντηρούνται οι ρουσφετολογικές προσλήψεις, τη στιγμή που έχουν δοθεί δεκάδες δις από το Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και από τους προηγούμενους μετόχους.
  • Μετατρέπονται σε εργαζόμενους β’ κατηγορίας παρά τις μεγάλες θυσίες τους.
  • Περιορίζεται η υπηρεσιακή και βαθμολογική τους εξέλιξη, με αποτέλεσμα να μειώνονται δραματικά οι επαγγελματικές τους προοπτικές, η οικονομική τους αναβάθμιση και η συνταξιοδοτική τους προοπτική.
  • Δημιουργούνται εξωθεσμικές ομάδες συμφερόντων.

Μπροστά στην άμεσα επικείμενη διαδικασία βίαιης παραγωγικής αναδιάρθρωσης της χώρας μέσω των επιχειρηματικών δανείων, όπου εκ των πραγμάτων τίθενται σοβαρά κοινωνικά ζητήματα απώλειας απασχόλησης και μαζικής εξαφάνισης επιχειρήσεων σε σημαντικούς κλάδους, η Διοίκηση αυτοσχεδιάζει με εξωτερικούς συνεργάτες και η Κυβέρνηση περιορίζεται στον ρόλο του απλού παρατηρητή. Οι εισαγόμενοι ελάχιστα πείθουν για την ευαισθησία και την εξοικείωσή τους με τις ανάγκες, τις προτεραιότητες και τον ρόλο της Εθνικής Τράπεζας.

Οι αλλαγές στο οργανόγραμμα δε γίνονται βάσει των πραγματικών αναγκών της Τράπεζας αλλά για να στηριχθούν συγκεκριμένες επιλογές προσώπων.

Η συνεχής απαξίωση του εταιρικού δυναμικού, έναντι των «δήθεν ειδικών από την αγορά» και των «αναθέσεων σε τρίτους», η δογματική απογύμνωση από έμπειρο δυναμικό και στελέχη, βάσει της εμμονής να «απαλλαγούμε από τους παλιούς», χωρίς να εξετάζεται τι αποφέρουν ή τι μπορούν να αποφέρουν στο μέλλον, ξεκάθαρα αντιστρατεύεται τους στόχους ανασύνταξης και αποκατάστασης του ηγετικού ρόλου της Ε.Τ.Ε. και του Ομίλου. Με τέτοιες πρακτικές η Ε.Τ.Ε. κινδυνεύει να αποξενωθεί από την πραγματική οικονομία, την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Η επίτευξη των επιδιωκόμενων  στόχων της Ε.Τ.Ε. στα πεδία της αποτελεσματικής διαχείρισης των δανείων, αλλά και της αποκατάστασης του αναπτυξιακού και του ηγετικού της ρόλου στον κλάδο, κατά το κρίσιμο προσεχές διάστημα, προϋποθέτουν συνθήκες ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, εργασιακής ασφάλειας, ομαλότητας, προοπτικής και  συνεχούς επένδυσης στο ανθρώπινο δυναμικό της.

Προϋποθέτουν τη διατήρηση των πρακτικών και της μέχρι σήμερα φήμης της.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η αξιοποίηση των στελεχών που προέρχονται από τον μηχανισμό της Τράπεζας γιατί, μέσα από την πολυετή υπηρεσιακή τους παρουσία και συνεχή αξιολόγηση, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις δύσκολες απαιτήσεις της Τράπεζας στις νέες συνθήκες και στις νέες προκλήσεις.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ!

Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ!

Share This

Share This

Share this post with your friends!