ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.
ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ
√ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,
√ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ,
√ ΤΟ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ,
√ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή.

Τα γεγονότα που εξελίσσονται έχουν ήδη τις πρώτες επιπτώσεις στην πορεία και στη λειτουργία των ελληνικών τραπεζών.

Το Προεδρείο του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. άμεσα και υπεύθυνα ζήτησε συνάντηση με τη Διοίκηση της Τράπεζας για να ενημερωθεί και να θέσει μια σειρά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και αφορούν στους εργαζόμενους και στη συνολική ομαλή λειτουργία της Εθνικής Τράπεζας.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κ. Παν. Γεωργίου, Βοηθό Γενικό Διευθυντή Δικτύου όπου:

• Ενημερωθήκαμε ότι όλα τα καταστήματα του Δικτύου της Ε.Τ.Ε. θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη 30/6/2015.

• Αύριο Τρίτη 30/6/2015 θα προσέλθουν στην εργασία τους μόνο όσοι είναι επιφορτισμένοι με τον ανεφοδιασμό των ATM και μόνο σε όποιο κατάστημα είναι απαραίτητο. Μετά την ολοκλήρωση του ανεφοδιασμού των ATM, οι συνάδελφοι θα αποχωρούν από το κατάστημά τους.

• Για τα καταστήματα που θα ανοίξουν για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση της Τράπεζας τις επόμενες ημέρες.

• Οι συνάδελφοι των μονάδων της Διοίκησης και των Διευθύνσεων θα προσέλθουν κανονικά στην εργασία τους όπως και σήμερα.

• Από την πλευρά μας τέθηκε ως κορυφαίο ζήτημα και προϋπόθεση η ασφάλεια των εργαζομένων και των συναλλασσομένων, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στη ροή των συναλλαγών.

• Θα τηρηθεί απαρέγκλιτα το ωράριο συναλλαγών καθώς και ό,τι προβλέπεται από την εργατική νομοθεσία σε περίπτωση τυχόν υπέρβασης αυτού.

• Η Διοίκηση της Τράπεζας δεσμεύτηκε για την πληρωμή των ήδη δεδουλευμένων ωρών που αφορούν στον εφοδιασμό των ATM το Σαββατοκύριακο.

• Υπήρξε η διαβεβαίωση ότι η μισθοδοσία και το επίδομα αδείας θα πιστωθούν στις ημερομηνίες που προβλέπονται.

Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση για να παρεμβαίνει, να ενημερώνει, να δίνει λύσεις σε πρωτόγνωρα ζητήματα και να προστατεύει τελικά τους εργαζόμενους και την ομαλή λειτουργία της Τράπεζας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους με αίσθημα ευθύνης να επικοινωνούν άμεσα με τον Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. (τηλέφωνο, fax, e-mail) για κάθε ζήτημα που προκύπτει.

Θα σας ενημερώνουμε άμεσα για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Share This

Share This

Share this post with your friends!