Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

            Από θέση αρχής η ΔΗΣΥΕ δεν μπερδεύει το ΤΥΠΕΤ με τη μικροπολιτική, γιατί ως παράταξη θέλουμε πάντα να κρινόμαστε από το έργο και τα αποτελέσματα που παρουσιάζουμε στους συναδέλφους μας για το τόσο ευαίσθητο θέμα της υγείας.

            Όμως, όταν η αντιπολιτευτική τακτική έχει ως αφετηρία την κακοήθεια και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, τότε έχουμε καθήκον να απαντήσουμε και να υπερασπιστούμε την αλήθεια και το Ταμείο μας, κόντρα στις απαξιωτικές και εν τέλει επικίνδυνες λογικές εκείνων που αδυνατούν να διαχειριστούν ένα στενάχωρο γι’ αυτούς πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που τους στέρησε τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το ΤΥΠΕΤ ως μηχανισμό παραταξιακών εξυπηρετήσεων.

            Πράγματι, η «εξουσία» αποκαλύπτει τον χαρακτήρα των ανθρώπων, όπως έγραψε σε πρόσφατη ανακοίνωση η λεγόμενη «Ανοιχτή Γραμμή». Εκείνων των ανθρώπων, όμως, που κρίνονται από τα έργα, τις πράξεις και τη δουλειά τους και όχι φυσικά από τα λόγια που μένουν λόγια, κενά περιεχομένου.

            Η ΔΑΚΕ – Ανοιχτή Γραμμή συμμετείχε στη Διοίκηση του ΤΥΠΕΤ όλα τα προηγούμενα χρόνια. Θα μπορούσαν να έχουν εφαρμόσει τις περιβόητες προτάσεις τους.

            Αλλά δεν το έκαναν. Γιατί απλώς οι προτάσεις τους … ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

            Πρόκειται για λόγια χωρίς περιεχόμενο, που το προηγούμενο χρονικό διάστημα χρησίμευαν για να διατηρούνται ζεστές κάποιες καρέκλες που κάθονταν στο ΤΥΠΕΤ και τώρα επανέρχονται αόριστα ως θλιμμένη εκδήλωση (από το γαρ πολύ της θλίψεως που γεννά παραφροσύνη) του «συνδρόμου στέρησης της εξουσίας».

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

            Τα αστεία τελείωσαν. Οι λαλίστατοι συνάδελφοι της «Ανοιχτής Γραμμής» θα πρέπει να απαντήσουν:

 • Γιατί συμμετείχαν σε όλες τις αποφάσεις της προηγούμενης περιόδου τις οποίες σήμερα αμφισβητούν;
 • Τι έκαναν και τι πρότειναν για τη λειτουργική αναβάθμιση της κλινικής του ΤΥΠΕΤ «Υγείας Μέλαθρον» την περίοδο που κρατούσαν σοβαρές θέσεις ευθύνης στο Προεδρείο;
 • Τι μέτρα πήραν για την προστασία της βιωσιμότητας του ΤΥΠΕΤ την περίοδο που άρχισαν να γίνονται ορατά τα προβλήματα;
 • Γιατί τόσος λαϊκισμός και ανευθυνότητα από πλευράς τους στο μεγάλο πρόβλημα της μη καταβολής του επικουρικού βοηθήματος στους συναδέλφους από τον ΛΕΠΕΤΕ; Μετά την απαράδεκτη στάση της Τράπεζας να διακόψει την επιχορήγηση της χρηματοδότησης του Λογαριασμού, οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ-Ανοιχτής Γραμμής:

– Δεν καταθέτουν καμία πρόταση για τους συναδέλφους συνταξιούχους οι οποίοι έχουν τέσσερις μήνες τώρα να πάρουν το βοήθημα της επικούρησης.

– Τηρούν ανεύθυνα στάση στείρας άρνησης του διαλόγου, γεγονός που οδηγεί σε αδιέξοδο και επιτείνει την αγωνία δεκάδων χιλιάδων οικογενειών των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας.

– Το μόνο που προτείνουν είναι αύξηση των εισφορών των συνταξιούχων από 4% σε 6% στο ΤΥΠΕΤ, ενώ την ίδια στιγμή υπονομεύουν τις προσπάθειες για την εξεύρεση μιας καλής λύσης επιτείνοντας το πρόβλημα για τις ζωές των συνταξιούχων αλλά και για τα έσοδα του ΤΥΠΕΤ.

 • Τι ανευθυνότητα και διαστρέβλωση της πραγματικότητας είναι αυτή της δήθεν επιστημονικής (!) αντίθεσης των εκπροσώπων τους για την «παραχώρηση» των ακινήτων του Ταμείου Αυτασφαλείας στην Τράπεζα για 40 χρόνια, έναντι της επιτυχίας του τεράστιου κουρέματος των δανείων του Ταμείου;

– Αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι αυτοί ότι «παραχωρήσαμε» προσημειωμένα και για χρόνια μη χρησιμοποιούμενα ακίνητα, με αντίτιμο την απαλλαγή του Ταμείου από μια τεράστια υποχρέωση εξόφλησης δανείων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ;

– Γιατί κάνουν πως δεν κατάλαβαν ότι τα ακίνητα αυτά θα μας επιστραφούν με ένα ευτελές αντίτιμο, που ουσιαστικά δεν αντιστοιχεί ούτε στα φορολογικά τους έξοδα για τα 40 έτη, καθώς αυτά θα τα καλύπτει σε αυτό το χρονικό διάστημα εξολοκλήρου η Εθνική Τράπεζα;

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

            Η νέα Διοίκηση του ΤΥΠΕΤ έχοντας ως βασικό πυρήνα σχεδιασμού, αποφάσεων και δράσης καταξιωμένα στελέχη της παράταξής μας, προχωράει στην υλοποίηση μιας πολιτικής καινοτόμων παρεμβάσεων σε όλα τα επίπεδα παροχών περίθαλψης και υγείας:

 • Στην Κλινική «Υγείας Μέλαθρον» και στα πολυϊατρεία, στην Περιφέρεια και στην Αττική. Ήδη ολοκληρώθηκαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα οι εργασίες ανακαίνισης στον 5ο όροφο της Κλινικής και προχωράμε άμεσα και με σχέδιο στην ολοκλήρωση των εργασιών του 3ου ορόφου, με χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε από την Τράπεζα, ώστε να υπάρξει ενιαία λειτουργία του «Υγείας Μέλαθρον».
 • Στη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών του Ταμείου.
 • Στην αναβάθμιση και στη διεύρυνση των ιατρικών υπηρεσιών.
 • Στη βελτίωση της διαδικασίας πρόσβασης των ασφαλισμένων σε όλες τις υπηρεσίες υγείας.
 • Στην διαμόρφωση νέας πολιτικής για τα φάρμακα.
 • Στην υλοποίηση μιας συνολικής οικονομικής πολιτικής εξορθολογισμού, που θα διασφαλίζει μακροπρόθεσμα τη βιωσιμότητα του ΤΥΠΕΤ, χωρίς να μειώνει ούτε το υφιστάμενο ούτε το σχεδιαζόμενο βελτιωμένο επίπεδο παροχών υγείας στους συναδέλφους μας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

            Εμείς θέλουμε να απελευθερώσουμε το ΤΥΠΕΤ από τις νοοτροπίες εκείνων που κορόιδευαν ως παράταξη τους συναδέλφους μας παριστάνοντας σε όλα τους ειδικούς και σήμερα μας αντιπολιτεύονται χωρίς επιχειρήματα, χωρίς εποικοδομητική διάθεση και χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις.

            Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε το ΤΥΠΕΤ του σήμερα και του αύριο για τους ασφαλισμένους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους, με όραμα, με αξιοποίηση των καλύτερων δυνατών μέσων και ανθρώπων, που θα αναβαθμίσουν σε όλα τα επίπεδα αυτά που έχουμε αλλά και αυτά που θέλουμε να προσφέρουμε σε όλους.

            Δε φοβόμαστε τις προκλήσεις, ούτε τον πόλεμο που εξαπολύουν εναντίον μας οι καρεκλοθήρες της εξουσίας κάποιων παρατάξεων, γιατί εμείς δεν υποτιμούμε τη νοημοσύνη και την κρίση των συναδέλφων μας, οι οποίοι είμαστε βέβαιοι ότι θα καταλάβουν και θα επικροτήσουν τόσο τις προσπάθειες όσο και το έργο μας.

            Όσοι γυρίζουν την πλάτη στο αύριο και κοιτούν πίσω με τα μάτια και τις παραταξιακές αντιλήψεις του χθες, ας παραμείνουν εκεί που οι ίδιοι επέλεξαν.

            Τους αφήνουμε εγκλωβισμένους σε μια ξεπερασμένη παραταξιακή νοοτροπία, να πολιτεύονται με το κριτήριο της «χαμένης καρέκλας».

            Εμείς προχωράμε, με σχέδιο και όραμα για την Υγεία των συναδέλφων μας και των οικογενειών τους, σε ένα μέλλον με Φροντίδα για όλους και Πρόοδο για το ΤΥΠΕΤ.

            Το ΤΥΠΕΤ προχωράει ΜΠΡΟΣΤΑ.

Share This

Share This

Share this post with your friends!