Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16/4/2013 συζητήθηκαν οι τελευταίες κρίσιμες εξελίξεις για την Εθνική Τράπεζα, το θέμα της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της και η στάση που πρέπει να κρατήσουμε τόσο ως εργαζόμενοι όσο και ως μέτοχοι.

Στην πρόταση του Γραμματέα της ΔΗ.ΣΥ.Ε. και Προέδρου του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. Γιώργου Γιαννακόπουλου υπέρ της συμμετοχής του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε., ως μετόχου, στην προσπάθεια για την κάλυψη του απαιτούμενου 10% της ανακεφαλαιοποίησης από ιδιώτες, καθώς και υπέρ της συστράτευσης στην πανστρατιά όλων των εργαζομένων ώστε να μην οδηγηθεί η Τράπεζα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, υπερψήφισαν η δική μας παράταξη, η ΔΗ.ΣΥ.Ε., καθώς επίσης και η ΔΑΚΕ, η Διαφάνεια και η Νέα Εποχή.

Κατά της πρότασης στήριξης αυτής της προσπάθειας που αφορά το παρόν και το μέλλον μας ψήφισαν οι παρατάξεις ΔΑΣ, Ενιαία και Πρόταση Προοπτικής, ενώ οι συνάδελφοι Γ. Μότσιος και Θ. Ντεκουμές επέλεξαν να μη συμμετάσχουν σε αυτή την τόσο κρίσιμη ψηφοφορία.

Είναι πλέον σαφές από τη στάση και τις ανακοινώσεις των παρατάξεων της εύκολης και ανέξοδης κριτικής, της μόνιμης άρνησης και του ανεύθυνου λαϊκισμού ότι για μια ακόμη φορά επενδύουν μικροπαραταξιακά στην καταστροφή, ελπίζοντας ότι θα πατήσουν πάνω στα συντρίμμια των εργαζόμενων.

Η θέση τους δε διαφέρει από αυτή του κ. Προβόπουλου που δήλωσε εντός Βουλής ότι δεν τον ενδιαφέρει «αν οι τράπεζες στην Ελλάδα είναι ελληνικές, γαλλικές, ιταλικές ή αμερικάνικες».

Τους αφήνουμε στην κρίση της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων που από την πρώτη στιγμή επικρότησαν και στήριξαν τη δική μας στάση, αλλά και στηρίχτηκαν στη δική μας στάση.

Εμείς στη ΔΗ.ΣΥ.Ε. επιλέγουμε και πάλι το δρόμο της ευθύνης, στηρίζουμε την Εθνική Τράπεζα, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο εξυπηρετούμε τα συμφέροντα των εργαζομένων, σε μια τόσο κρίσιμη και ιστορική συγκυρία.

Share This

Share This

Share this post with your friends!