Συμμετέχουμε αγωνιστικά και δυναμικά στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013, απαιτώντας την υπογραφή και την εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, δημοκρατικά και εργασιακά δικαιώματα παντού και για όλους και άμεση αλλαγή των εφαρμοζόμενων πολιτικών στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Η χώρα μας βιώνει πια μια ανθρωπιστική κρίση.

Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι μικροεπαγγελματίες και οι άνεργοι, σε κατάσταση απόγνωσης, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες μιας στοιχειώδους ανθρώπινης διαβίωσης.

Την ίδια στιγμή, η Τρόικα απαιτεί απολύσεις και απειλεί για νέες περικοπές στο ελάχιστο πλέον εισόδημα, ενώ η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της απέναντι στον ελληνικό λαό υψώνοντας το ανάστημά της στην Τρόικα, αλλά κλιμακώνει την επίθεση στα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών με πρωτόγνωρες αυταρχικές πρακτικές.

Σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον, οι τραπεζοϋπάλληλοι διεκδικούμε την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τις Τράπεζες. Η ΟΤΟΕ προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις με εποικοδομητική διάθεση συνεννόησης και με στόχο τη διασφάλιση τόσο της απασχόλησης και των θεσμικών εργασιακών δικαιωμάτων, όσο και της ομαλότητας στο τραπεζικό σύστημα. Είναι κρίσιμο οι τραπεζίτες να κατανοήσουν τη θεσμική αξία ενός αποτελεσματικού διαλόγου που θα οδηγήσει στην υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης για όλους τους τραπεζοϋπάλληλους, αποκλιμακώνοντας κοινωνικές εντάσεις και αναταραχές.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας στην Εθνική Τράπεζα να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στην Απεργία, δυναμώνοντας τον αγώνα εναντία στις εφαρμοζόμενες αντεργατικές, αντικοινωνικές και αναποτελεσματικές πολιτικές και ταυτόχρονα ενισχύοντας τη διαπραγματευτική δύναμη της ΟΤΟΕ στην κρίσιμη για όλους μας προσπάθεια υπογραφής νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Συγκεντρωνόμαστε στις 11:00 π.μ. στο Πεδίο του Άρεως. (Προσυγκέντρωση ΟΤΟΕ στις 11:00 π.μ. Ιουλιανού και Πατησίων).

Διαβάστε παρακάτω τις σχετικές ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων και του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας.

Η Ανακοίνωση της ΟΤΟΕ για την Απεργία της 20/02/2013

Η Ανακοίνωση του ΣΥΕΤΕ για την Απεργία της 20/02/2013

Share This

Share This

Share this post with your friends!