Γενική Απεργία πραγματοποιούμε την Τετάρτη 20 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι όλης της χώρας.

Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει η ΓΣΕΕ την ίδια μέρα στις 11:00 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως.

Απαιτούμε την υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Ειδικότερα, στον κλάδο μας, απαιτούμε από τους τραπεζίτες να καθήσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και του διαλόγου με την ΟΤΟΕ και να προχωρήσουν άμεσα στην υπογραφή νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους τραπεζοϋπάλληλους, που θα διασφαλίζει και θα ανανεώνει τις υπάρχουσες κλαδικές κατακτήσεις, τα θεσμικά και εργασιακά μας δικαιώματα και τους Κανονισμούς Εργασίας.

Οι Έλληνες πολίτες απαιτούμε επίσης ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων και όσων πλήττονται από την κρίση.

Απαιτούμε η Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις αντιδημοκρατικές πρακτικές της επιστράτευσης και των κατασταλτικών μέτρων καθώς και τις όποιες σκέψεις της για αλλαγή του νόμου για τις απεργίες εις βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων, των ανέργων και της ελληνικής κοινωνίας απαιτούν δημοκρατικό διάλογο με σεβασμό στα δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα και όχι αδιάλλακτες συμπεριφορές και επικοινωνιακούς τακτικισμούς.

Όλοι μαζί, με ενότητα και αλληλεγγύη, μπορούμε να ανατρέψουμε τις αδιέξοδες, αντικοινωνικές και αναποτελεσματικές πολιτικές που εντείνουν τη φτώχεια και εξαθλιώνουν την κοινωνία και την οικονομία.

Share This

Share This

Share this post with your friends!