Το μεθοδευμένο σχέδιο αρπαγής της Εθνικής Τράπεζας και το βίαιο αφελληνισμό του ελληνικού τραπεζικού συστήματος που επιχειρείται μέσα από τις, καθ’ υπόδειξη της Τρόικα, τελευταίες αποφάσεις της Κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδος, κατήγγειλε ο Σύλλογος Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ) σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εκτάκτως σήμερα Τρίτη 9/4/2013 στα γραφεία του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΣΥΕΤΕ και Γραμματέας της ΔΗΣΥΕ, Γιώργος Γιαννακόπουλος, εκπροσωπώντας όλους τους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα, έκανε σαφές ότι:

Απαιτούμε από την Τράπεζα της Ελλάδος να δώσει άμεσα την έγκριση για να μπορέσουν παλαιοί μέτοχοι και ιδιώτες επενδυτές να συμμετάσχουν σε ποσοστό 10% στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπως ορίζει η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης, ώστε να μην οδηγηθεί η Εθνική Τράπεζα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και να διατηρηθεί το management της Τράπεζας υπό ελληνικό έλεγχο.

Η Εθνική Τράπεζα είναι ταυτισμένη με την έννοια της «πίστης», έχει ιστορικά συνδεθεί με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας και οι Έλληνες καταθέτες την εμπιστεύονται διαχρονικά. Ο αφελληνισμός της θα σημάνει δραματικές επιπτώσεις στη ροή της ρευστότητας και στη χρηματοδότηση της εγχώριας επιχειρηματικής δραστηριότητας και των ελληνικών νοικοκυριών. Θα σημάνει, παράλληλα, δραματική υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων και απαξίωση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, που είναι σήμερα οι κύριοι μέτοχοί του.

Ο αφελληνισμός της Εθνικής Τράπεζας θα σημάνει την οριστική παραίτηση από την προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση και για επιστροφή στην ομαλότητα. Θα αποτελέσει την παραίτηση της χώρας από το μέλλον της.

Μας προξενεί έκπληξη και αγανάκτηση το γεγονός ότι την ώρα που οι ανταγωνιστές τραπεζικοί όμιλοι προικοδοτούνται, η Εθνική Τράπεζα, η ναυαρχίδα της οικονομικής μεγέθυνσης, οδηγείται, βάση σχεδίου, μέσα από παλινωδίες και σκόπιμες καθυστερήσεις, σε μαρασμό, απαξίωση και εκποίηση.

Τόσο ως εργαζόμενοι, όσο και ως μέτοχοι, δηλώνουμε ότι αντιτασσόμαστε και δεν πρόκειται να αποδεχθούμε αυτό το έγκλημα που επιχειρείται να συντελεστεί στην Εθνική Τράπεζα.

Θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες, ώστε να αποτραπεί αυτή η καταστροφική εξέλιξη. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.

Καλούμε την ελληνική κοινωνία να αναλογιστεί τις οικονομικές και εθνικές συνέπειες που θα έχει η σχεδιαζόμενη παραχώρηση της Εθνικής Τράπεζας.

Οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα είναι ήδη σε αγωνιστική ετοιμότητα και εγρήγορση. Θα αντιδράσουμε δυναμικά με κάθε συνδικαλιστικό μέσο στην επιχειρούμενη «κλοπή» και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την προσπάθεια της Τράπεζας να αντλήσει τα απαιτούμενα κεφάλαια, ώστε να μην οδηγηθεί στο ΤΧΣ.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως η Εθνική Τράπεζα, με το μέγεθος και τη φήμη της, μια Τράπεζα που έχει επανειλημμένα σταθεί στα δύσκολα δίπλα στους Έλληνες πολίτες και στο Ελληνικό Κράτος, θα καταφέρει να αντλήσει τα απαιτούμενα κεφάλαια, ώστε να καλυφθεί η ανακεφαλαιοποίηση.

Αρκεί να την αφήσουν και να εργαστούν όλοι προς αυτή την κατεύθυνση!

*Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά όλο το περιεχόμενο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σχετικά με τις εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα ο Πρόεδρος του ΣΥΕΤΕ, Γιώργος Γιαννακόπουλος:

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ ΣΤΙΣ 09/04/2013. ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.

*Δείτε σε video απόσπασμα από τη συνέντευξη τύπου, όπως προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA:

VIDEO – ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ MEGA

*Διαβάστε με ένα κλικ τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΕΤΕ:

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ! ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ MANAGEMENT ΣΤΗΝ ΕΤΕ!

Share This

Share This

Share this post with your friends!