Και στην τρίτη συνάντηση μεταξύ της ΟΤΟΕ και των εκπροσώπων των τραπεζών για την υπογραφή νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, οι τραπεζίτες επέμειναν στη σκληρή τους στάση, απαιτώντας σημαντικές επιπλέον μειώσεις αποδοχών των τραπεζοϋπαλλήλων και ανατροπές σε θεσμικά ζητήματα.

Παρά τις λεκτικές καλές προθέσεις και τη διάθεση που διατύπωσαν να υπογραφεί Κλαδική Συλλογική Σύμβαση, η πρόοδος που υπήρξε στις διαπραγματεύσεις ήταν πολύ μικρή, καθώς δεν υπήρξαν δεσμεύσεις από την πλευρά των Τραπεζών για το κεντρικό θέμα που έχει θέσει η ΟΤΟΕ, και αφορά στην προστασία των θέσεων εργασίας στον κλάδο.

Γίνεται φανερό ότι οι εκπρόσωποι των Τραπεζών, με πρόσχημα την οικονομική συγκυρία και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, σκληραίνουν τη στάση τους.

Η απάντηση της ΟΤΟΕ σε ότι αφορά στη στάση των τραπεζιτών ήταν ξεκάθαρη:

Ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων δεν πρόκειται να αποδεχθεί την περαιτέρω υποβάθμιση των αποδοχών, καθώς ήδη το εισόδημά τους έχει υποστεί μεγάλες μειώσεις σε επιχειρησιακό επίπεδο από τις Τράπεζες. Πρόκειται για μειώσεις που σωρευτικά λόγω των επιχειρησιακών συμβάσεων θα αγγίξουν το 30% μέσα στο 2013. Επίσης, η ΟΤΟΕ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει τη λεηλασία των θέσεων εργασίας, με την οποία οι Τράπεζες επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους.

Παρά τη δύσκολη προσέγγιση των δύο πλευρών συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η προσπάθεια με στόχο να αποτραπεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις.

Η νέα συνάντηση ΟΤΟΕ – ΤΡΑΠΕΖΩΝ ορίστηκε για την Τρίτη 9/4/2013 .

Σε κάθε περίπτωση, η ΟΤΟΕ προετοιμάζεται και θα αντισταθεί με όλες της τις δυνάμεις στις επιθέσεις που σχεδιάζονται από τις Τράπεζες, με στόχο την υπεράσπιση των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα.

Για το σκοπό αυτό θα συγκληθεί την Τετάρτη 3/4 η Εκτελεστική Γραμματεία για να εκτιμήσει την πορεία των διαπραγματεύσεων και να καθορίσει την προετοιμασία που απαιτείται σε αγωνιστικό επίπεδο πια.

Κάντε κλικ παρακάτω για να διαβάσετε αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου της ΟΤΟΕ:

ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΤΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΑΔΙΚΗ.

Share This

Share This

Share this post with your friends!