Οι αδιέξοδες επιβαλλόμενες πολιτικές επιλογές καταστρέφουν τις οικονομίες, βαθαίνουν την ύφεση, διαλύουν τις κοινωνίες.

Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 στο Σύνταγμα στις 6:30 το απόγευμα, ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές που σε όλη την Ευρώπη βυθίζουν τις κοινωνίες σε ύφεση και τους λαούς σε απόγνωση.

Τα γεγονότα στην Κύπρο και οι τραγικές αποφάσεις των ευρωπαίων ισχυρών διαλύουν την οικονομία και την κοινωνία, με πρώτα θύματα τους εργαζόμενους στην Κύπρο, γι’ αυτό δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορους εμάς τους Έλληνες εργαζόμενους, που βιώνουμε τη σκληρή πραγματικότητα των μνημονίων.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να δώσουν δυναμικό παρόν αλληλεγγύης στον κυπριακό λαό, διατρανώνοντας ταυτόχρονα την αντίθεσή τους στη συνέχιση των κοινωνικά άδικων και αναποτελεσματικών πολιτικών επιλογών που εφαρμόζονται στην Ελλάδα.

Αυτές οι πολιτικές δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για ανάπτυξη, ομαλότητα και κοινωνική συνοχή. Αντίθετα, οι πολιτικές της εσωτερικής υποτίμησης και της φτωχοποίησης είναι ένοχες για την κυκλικά ανατροφοδοτούμενη ύφεση, την εκτίναξη της ανεργίας στα ύψη, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την κατεδάφιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και τη διαρκή αποσταθεροποίηση του κοινωνικού ιστού.

Με την παρουσία μας δηλώνουμε επίσης ότι είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα, διεκδικούμε μια ικανοποιητική και αξιοπρεπή νέα κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους και δεν αποδεχόμαστε τη συνολική κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων που επιχειρείται.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τη σχετική ανακοίνωση του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:30

Share This

Share This

Share this post with your friends!