Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού, αναδημοσιεύουμε και στο site μας το άρθρο με τίτλο: “Μαζί στην Ευρώπη για τη Δημοκρατία! Ενάντια στο Ρατσισμό, την Ξενοφοβία, τη Μισαλλοδοξία και το Νεοναζισμό!” που δημοσιεύτηκε στην πρόσφατη έκδοση του Αγώνα Των Τραπεζοϋπαλλήλων, της περιοδικής έκδοσης της ΔΗ.ΣΥ.Ε. :

Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η μισαλλοδοξία και ο νεοναζισμός αναπτύσσονται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, χωρίς ωστόσο οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις να κινητοποιούνται δυναμικά και αποφασιστικά για την αντιμετώπισή τους.

Η ρατσιστική και νεοναζιστική ρητορική καθώς και οι πράξεις βίας εναντίον μεταναστών που πολλαπλασιάζονται στην Ελλάδα απειλούν τις θεμελιώδεις αξίες της Δημοκρατίας στην ίδια τη χώρα όπου αυτή γεννήθηκε.

Αυτή η εξέλιξη δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως μια «φυσική» και ασήμαντη συνέπεια της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

Ενώπιον αυτής της απαράδεκτης κατάστασης που βιώνει σήμερα η Ελλάδα, εμείς στη ΔΗ.ΣΥ.Ε., ως ενεργοί πολίτες στην κοινωνική και πολιτική ζωή, φωνάζουμε «Φτάνει πια!»

Φτάνει με τις ρατσιστικές επιθέσεις! Φτάνει με τη συνέργεια μεταξύ αστυνομικών και νεοναζί μπράβων της Χρυσής Αυγής! Φτάνει με τις ρατσιστικές δηλώσεις που περνούν πια ως φυσιολογική καθημερινότητα στη δημόσια ατζέντα! Φτάνει με την παθητικότητα των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών! Φτάνει με την ανοχή, την προστασία και την υποστήριξη που απολαμβάνουν οι γκάνγκστερ της συμμορίας της Χρυσής Αυγής!

Η ιδεολογία του μίσους δε στρέφεται μόνο ενάντια σε ανυπεράσπιστους μετανάστες. Λειτουργώντας ως γρανάζι του συστήματος και του παρακράτους που τους ανέθρεψε, οι Χρυσαυγίτες επιτίθενται επίμονα και οργανωμένα εναντίον του εργατικού και του συνδικαλιστικού κινήματος και προσπαθούν μέσω της βίας και της τρομοκρατίας να αποτρέψουν κοινωνικές διεκδικήσεις και να καταλύσουν ανθρώπινα, δημοκρατικά και εργασιακά δικαιώματα.

Είναι ευθύνη όλων των δημοκρατικών πολιτών που εμπνέονται από τις αρχές της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της ισότητας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κοινωνικών διεκδικήσεων να μην παρακολουθήσουμε απαθείς και αδιάφοροι αυτά τα φαινόμενα, αλλά να αγωνιστούμε ενεργά εναντίον τους.

Share This

Share This

Share this post with your friends!