Η ΔΗ.ΣΥ.Ε. παρεμβαίνει με ανακοίνωση στις εξελίξεις στο χώρο των Τραπεζών:

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

Συνάδελφοι,

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας.

Η στάση της Τρόικα μεταλλάσσεται ταχύτατα απ’ τη μια μέρα στην άλλη και εγείρει ενστάσεις σε επιλογές με τις οποίες ως τώρα συμφωνούσε. Το παιχνίδι που παίζει είναι ύποπτο και επικίνδυνο και απειλεί το σύνολο του τραπεζικού συστήματος της χώρας μας.

Οι τελευταίες κινήσεις της Τρόικα στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών υποκρύπτουν την ατζέντα της που φαίνεται να έχει ως τελική επιδίωξη τον οριστικό αφελληνισμό του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, μέσω της πώλησης της Εθνικής Τράπεζας έναντι πινακίου φακής. Επιθυμούν τον πλήρη έλεγχο της ελληνικής οικονομίας από επιχειρήσεις που κρύβονται πίσω από την Τρόικα και επιχειρούν μέσα από αυτή τη διαδικασία την πλήρη κατάργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τελειώσουν τώρα!

Καλούμε την Κυβέρνηση, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να μην επιτρέψουν τέτοιου είδους καταστροφικές εξελίξεις.

Απαιτούμε:

1) Την αποτροπή του αφελληνισμού του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, τη διατήρηση του εθνικού χαρακτήρα του και την ενεργή συμβολή του στην έξοδο από την κρίση με τη στήριξη και τη χρηματοδότηση της εθνικής οικονομίας, των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

2) Την ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας και τη δημιουργία ενός ισχυρού ομίλου που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και θα παρέχει ασφάλεια στους καταθέτες και στους εργαζόμενους.

3) Τη διασφάλιση των συμφερόντων των σημερινών μετόχων, όπως είναι τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τα Ν.Π.Δ.Δ. και οι μικρομέτοχοι.

4) Την αποκατάσταση των πολλαπλών ζημιών που έχουν υποστεί παλαιοί μέτοχοι, όπως τα Ασφαλιστικά Ταμεία, με το αυθαίρετο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που επέβαλε η Τρόικα και το συμψηφισμό του κουρέματος με μελλοντικές υπεραξίες των Τραπεζών.

5) Την υπογραφή αξιοπρεπούς Κλαδικής Σύμβασης για όλους τους τραπεζοϋπάλληλους που θα διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα, τις θέσεις εργασίας, τις αποδοχές, την ομαλότητα και την εργασιακή ειρήνη στον ευαίσθητο κλάδο των Τραπεζών.

Συνάδελφοι,

Παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και σας καλούμε όλους σε ετοιμότητα και εγρήγορση, ώστε, αν χρειαστεί, να διεκδικήσουμε και αγωνιστικά τα δικαιώματά μας.

Share This

Share This

Share this post with your friends!